Χάος έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες ώρες στη Θεσσαλονίκη, μετά τις σφοδρές καταιγίδες που έπληξαν στην περιοχή. Μάλιστα, όπως μεταδίδουν τοπικά ΜΜΕ, τα προβλήματα όχι μόνο δεν λύνονται, αλλά αυξάνονται διαρκώς από τη νύχτα.

Μετά τις πλημμύρες και τις καταστροφές σε δρόμους και πεζοδρόμια, ήρθαν οι διακοπές ρεύματος στο κέντρο της πόλης. Πολλά σημεία της Θεσσαλονίκης παραμένουν απροσπέλαστα και ιδιοκτήτες αυτοκινήτων βλέπουν τα οχήματά τους να έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές.

Επίσης, τουλάχιστον τρεις εκρήξεις σημειώθηκαν, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, σε υπόγειο υποσταθμό της ΔΕΗ που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Τσιμισκή και Κατούνη στη Θεσσαλονίκη. Οι εκρήξεις προκάλεσαν αναστάτωση στη γύρω περιοχή και διακοπή ρεύματος.

Απεγκλωβισμοί

Εξαιτίας της έκτακτης διακοπής στην ηλεκτροδότηση, η Πυροσβεστική δέχτηκε αρκετές κλήσεις για απεγκλωβισμό ατόμων από τους ανελκυστήρες. Οι φωτεινοί σηματοδότες που ρυθμίζουν την κυκλοφορία λειτουργούν κανονικά, ωστόσο τροχονόμος βρίσκεται στη συμβολή των οδών Ίωνος Δραγούμη με Τσιμισκή για τη διευκόλυνση των οδηγών καθώς υπάρχει μποτιλιάρισμα.

Δείτε το βίντεο του grtimes.gr:


Χαμηλή η στάθμη

Τα μεγαλύτερα προβλήματα καταγράφηκαν στο κέντρο της πόλης, όπως επίσης στους δήμους Ωραιοκάστρου και Παύλου Μελά. Στις περισσότερες περιπτώσεις όπου κλήθηκε η Πυροσβεστική δεν χρειάστηκε να γίνουν αντλήσεις, καθώς η στάθμη του νερού ήταν χαμηλή.