Τη μεγαλύτερη ομελέτα που φτιάχτηκε ποτέ στην Ελλάδα, με 12.500 φρέσκα αυγά, ετοίμασαν χθες στα Μέγαρα, στο πλαίσιο της 13ης Έκθεσης Μεγάρων Γη.
Για την ομελέτα χρησιμοποιήθηκαν, φρέσκα αυγά Μεγάρων και άλλα τοπικά προϊόντα του μεγαρικού κάμπου.

Το σπάσιμο των αυγών έγινε από το παιδικό τμήμα ομίλου λαΐκής παράδοσης «Αλκάθους & Καρία», καθώς και από το τοπικό τμήμα του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων. Το μαγείρεμα της ομελέτας ανέλαβαν οι έμπειροι σεφ της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής – Ακρόπολις – Chef’s Club Of Attica, ενώ τον εξοπλισμό χρηματοδότησε η Περιφέρεια Αττικής.
omeleta_1

Για 13η χρονιά ο Δήμος Μεγαρέων και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Μεγαρέων (ΔΗΚΕΔΗΜΕ), υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, με τη συνεργασία των τοπικών παραγωγικών και πολιτιστικών φορέων και την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής διοργανώνουν την Έκθεση τοπικών αγροτικών προϊόντων στο Άλσος Θεόγνιδος το τετραήμερο 2, 3, 4 και 5 Σεπτεμβρίου 2022.
omeleta_2

Συμμετέχουν Συνεταιρισμοί και Αγροτικοί Σύλλογοι των Μεγάρων και της Νέας Περάμου, παραγωγοί και επιχειρηματίες, ενώ περίπτερα θα έχουν στον χώρο της Έκθεσης οι Λαογραφικοί Σύλλογοι των Μεγάρων, η Αρχαιολογική Υπηρεσία, το ΚΕΠ υγείας Μεγάρων, τα τοπικά ΜΜΕ, εθελοντικές οργανώσεις, πρόσκοποι και Οδηγοί.

Παράλληλα, κάθε βράδυ στο Άλσος Θεόγνιδος (Πευκάκια) διοργανώνονται πολιτιστικές δραστηριότητες και μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις.