Σύμφωνα με πολύ καλά πληροφορημένες πηγές του parapolitika.gr, εργώδεις είναι οι προσπάθειες, τις οποίες καταβάλλει ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, και το σύνολο της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, προκειμένου η Ελλάδα να προμηθευθεί το συντομότερο δυνατόν τις αναγκαίες ποσότητες αντιγριπικών εμβολίων για να είναι σε θέση να ξεκινήσει αισθητά πιο νωρίς για φέτος τον αντιγριπικό εμβολιασμό στον γενικό πληθυσμό, με προτεραιότητα στις ομάδες υψηλού κινδύνου.

Ήδη, το απόγευμα της Δευτέρας ο Εθνικός Οργανισμός Δημοσίας Υγείας (ΕΟΔΥ) ανακοίνωσε ότι τα επιβεβαιωμένα εργαστηριακώς κρούσματα της γρίπης στη χώρα μας για φέτος είναι ήδη σε… πενταπλάσια επίπεδα, σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2019.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Θάνος Πλεύρης, όσον αφορά τα πρώιμα κρούσματα της γρίπης στη χώρα μας, ανέφερε με νόημα σε συνέντευξή του, σήμερα το πρωί, ότι «κάθε χειμώνα είχαμε πίεση στο ΕΣΥ από τις απλές λοιμώξεις. Υπάρχει έξαρση σε κρούσματα γρίπης και είμαστε σε συνεννόηση με τις εταιρείες για να έρθουν τα εμβόλια, ώστε να αρχίσει ο εμβολιασμός. Τα δύο προηγούμενα χρόνια ήμασταν προστατευμένοι επειδή χρησιμοποιούσαμε τη μάσκα και περιορίζαμε την μετάδοση».

Υπενθυμίζεται ότι έως τώρα ο αντιγριπικός εμβολιασμός ξεκινούσε στη χώρα μας από τα μέσα του Οκτωβρίου, με τη γρίπη να σημειώνει την κορύφωση της διασποράς της κατά τη διάρκεια του Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου.