Νέες προκλήσεις των Τούρκων σημειώθηκαν και σήμερα στο Αιγαίο με λίγα με αριθμητικώς πτητικά μέσα, επανδρωμένα και μη επανδρωμένα (UAV), με 6 παραβάσεις, 52 παραβιάσεις και μία υπέρπτηση, συμφώνως με τα επίσημα στοιχεία που δημοσιοποίησε το ΓΕΕΘΑ πριν από λίγη ώρα.

Συμφώνως με τα στοιχεία αυτά, σήμερα, 4 «ζευγάρια» μαχητικών αεροσκαφών F-16, καθώς και 2 UAV, συνολικώς 10 αεροσκάφη, από τα οποία κανένα δεν ήταν οπλισμένο, πραγματοποίησαν 6 παραβάσεις των Κανόνων Εναερίου Κυκλοφορίας (ΚΕΚ) στο FIR Αθηνών και 52 παραβιάσεις του Εθνικού Εναερίου Χώρου (ΕΕΧ) στο Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Από τις προαναφερθείσες 52 παραβιάσεις του ΕΕΧ, οι 4 πραγματοποιήθηκαν από τα μαχητικά και οι υπόλοιπες 48 από τα UAV. Μία από τις προαναφερθείσες παραβιάσεις ήταν η υπέρπτηση του ενός UAV στις 14:51’ πάνω από την Κίναρο στα 19.000 πόδια.

Σε όλες τις περιπτώσεις αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν από τα μαχητικά αεροσκάφη «ετοιμότητος» (readiness) της Ελληνικής αεραμύνης, που έσπευσαν για την αντιμετώπισή τους.