Ο 53χρονος ξενοδόχος από την Καλλιθέα της Ρόδου, ο οποίος ομολόγησε ότι σκότωσε τον πατέρα τριών ανήλικων παιδιών και έκρυψε τη σορό, το βράδυ της Κυριακής 28 Αυγούστου, ισχυρίζεται ενώπιων των αρχών ότι ο 46χρονος εργολάβος οικοδομών επιτέθηκε μεθυσμένος στον ίδιο και στον 20χρονο γιο του.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Δημοκρατική, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του 53χρονου και του 20χρονου γιου του για ανθρωποκτονία με δόλο κατά συναυτουργία και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου.

Οφειλή 75.000 ευρώ

Όπως είπε ο δράστης στους αστυνομικούς, το θύμα πήγε στο ξενοδοχείο του και προκάλεσε επεισόδιο, καθώς του ζήτησε πιεστικά να εξοφλήσει την οφειλή ύψους 75.000 ευρώ από την ανακαίνιση που είχε κάνει στη μονάδα το 2019. Ο 53χρονος υποστηρίζει ότι ο 46χρονος ήταν εριστικός και επιτέθηκε στον γιο του, τον οποίο άρχισε να χτυπά, με αποτέλεσμα εκείνος να μπει μπροστά του προσπαθώντας να τον προστατεύσει.


Η συμπλοκή

Σύμφωνα με τον ισχυρισμό του, κατά την διάρκεια της συμπλοκής άρπαξε ένα σχοινί και το έσφιξε γύρω από το λαιμό του θύματος. Στη συνέχεια, ο δράστης ισχυρίζεται ότι τον έριξε στο δάπεδο και προσπάθησε να τον ακινητοποιήσει, χωρίς -όπως λέει- να αντιληφθεί ότι τον στραγγάλισε. Όταν κατάλαβε ότι ήταν νεκρός, τον έγδυσε με τη βοήθεια του 20χρονου γιου του και μετέφεραν το πτώμα σε έναν ερημικό δρόμο μεταξύ Ψίνθου και Αφάντου που υπέδειξε στους αστυνομικούς.