Στις 2 Ιουνίου θα αρχίσουν οι Πανελλαδικές του 2023, οι οποίες θα ολοκληρωθούν στις 12 Ιουνίου. Το υπουργείο Παιδείας, όπως ανακοινώθηκε σε συνέντευξη Τύπου προωθεί νομοθετική ρύθμιση με την οποία κάθε χρόνια θα ανακοινώνονται έως τις 15 Σεπτεμβρίου οι ημερομηνίες διεξαγωγής των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

 Μία ημέρα νωρίτερα την 1η Ιουνίου θα αρχίσουν οι εξετάσεις για τους υποψηφίους από τα επαγγελματικά λύκεια.

Ερωτηθείσα σχετικά η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως για την πανεπιστημιακή αστυνομία είπε «οι ισχνές μειοψηφίες μπορεί να είναι θορυβώδεις εμείς όμως θα προχωρήσουμε». Και τόνισε ότι «οι Ομάδες Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (ΟΠΠΙ) είναι ένα ακόμα μέτρο που ψηφίστηκε από την κυβέρνηση για την αναβάθμιση της λειτουργίας των πανεπιστημίων»

 Επιστροφή στα θρανία

 Στα θρανία επιστρέφουν στις 12 Σεπτεμβρίου 2 εκατομμύρια μαθητές και μαθήτριες, φοιτητές, φοιτήτριες αλλά και μεταπτυχιακοί και νέοι ερευνητές επιστρέφουν σύντομα σε σχολεία και πανεπιστήμια. Όπως ανακοινώθηκε επίσης συνολικά 1,3 δισεκατομμύρια ευρώ δόθηκαν για εκπαιδευτικές δράσεις ενώ οι εγγραφές στα Πανεπιστήμια θα ολοκληρωθούν στις 9 του μήνα.

 Τα μαθήματα στα ολοήμερα θα ολοκληρώνονται στις 5.30 το απόγευμα, ενώ μπορεί να εγγραφεί σε αυτά όποιος επιθυμεί χωρίς κριτήρια.