H Χάλκη δίνει το σωστό παράδειγμα, αποδεικνύοντας το πόσο σημαντικό είναι ο άνθρωπος να σέβεται τα ζώα, στον απόηχο της σοκαριστικής υπόθεση με την κακοποίηση γαϊδάρου στη Ζίτσα.

Αναλυτικότερα, όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στο Facebook ο δήμαρχος Χάλκης, Άγγελος Φραγκάκης: « Ο Δήμος Χάλκης με πρωτοβουλία της Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Αγγελική Βογιατζόγλου και του Προϊστάμενου Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Αντώνη Φαναράκη σε συνεργασία με την αστική μη κερδοσκοπική οργάνωση Animal Action χθες Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2022 πραγματοποίησαν έλεγχο στα Ιπποειδή του νησιού».
Στην ομάδα ήταν κτηνίατρος, πεταλωτής και ειδικός οδοντίατρος. Εξέτασαν τρία γαϊδουράκια και δύο μουλάρια που υπάρχουν στο νησί. Εγινε έλεγχος στα πέλματα των ποδιών τους, κάνοντας καθαρισμό και λιμάρισμα των νυχιών τους όπως επίσης και καθαρισμό και λιμάρισμα των δοντιών των ζώων.

Όπως συνεχίζει ο κ. Φραγκάκης: «Δόθηκαν περαιτέρω οδηγίες στους κατόχους των ζώων για τον σωστό τρόπο διατροφής τους και ενημέρωση για παροχή εμβολίων και φαρμάκων για αντιμετώπιση ασθενειών!

Η Animal Action Hellas είναι μια αστική μη κερδοσκοπική οργάνωση (63793/505) με σκοπό τη φροντίδα των ζώων της Ελλάδας. Ένα από τα προγράμματα της Animal Action είναι το Πρόγραμμα Φροντίδας Ιπποειδών, το οποίο προσφέρει εξειδικευμένες κτηνιατρικές, πεταλωτικές και οδοντιατρικές υπηρεσίες στα ιπποειδή εργασίας (γαϊδούρια, άλογα και μουλάρια), καθώς και επιτόπου ενημέρωση και εκπαίδευση των ιδιοκτητών τους (ώστε να μπορούν να αναγνωρίζουν πότε πρέπει να καλούν τον κτηνίατρο, πότε μπορούν να δράσουν μόνοι τους και ποιός είναι ο σωστός τρόπος διατροφής και περιποίησης των ζώων τους, με ό,τι αυτό περιλαμβάνει, ώστε να βελτιώνεται συνεχώς το επίπεδο ευζωίας των ζώων».

Και η ανάρτηση καταλήγει: «Ο Δήμος Χάλκης ευχαριστεί δημόσια την Animal Action για την πολύ χρήσιμη παρουσία τους στο νησί της Χάλκης».


Η ανάρτηση του δημάρχου Χάλκης

Ο Δήμος Χάλκης με πρωτοβουλία της Αντιδημαρχου Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Αγγελικη Βογιατζόγλου και του Προϊστάμενου Τεχνικών...

Δημοσιεύτηκε από Άγγελος Φραγκάκης στις Πέμπτη, 8 Σεπτεμβρίου 2022