Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει τις τελευταίες ώρες βίντεο που ήρθε στο φως της δημοσιότητας και απεικονίζει νεαρά παιδιά στην Κώμη Λέσβου να μαστιγώνουν γαϊδουράκια σε αυτοσχέδιες γαϊδουροδρομίες.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega, ανήλικα παιδιά φέρονται να συμμετέχουν ως αναβάτες πάνω σε γαϊδουράκια, σε αγώνες δρόμου τους οποίους έχει διοργανώσει ιππικός σύλλογος της περιοχής.

Μάλιστα, φαίνεται να κρατούν βίτσες και να μαστιγώνουν τα ζώα για να πάνε πιο γρήγορα και να τερματίσουν πρώτοι στον αγώνα. Στο σημείο βρίσκονται και ενήλικες, οι οποίοι φέρονται να ενθαρρύνουν τα παιδιά να συνεχίσουν το αποτρόπαιο μαστίγωμα για να τερματίσουν γρήγορα. Σε ένα σημείο του βίντεο ακούγεται μία γυναίκα να λέει πώς πρέπει να σταματήσουν να χτυπάνε τα γαϊδουράκια και τότε οι παρευρισκόμενοι, απευθυνόμενοι σε εκείνη της λένε «άστα να τα χτυπάνε, δώσε».

Καταγγελία

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega o φιλοζωικός σύλλογος «Κιβωτός» της Μυτιλήνης, θα προβεί σε καταγγελία σήμερα Δευτέρα ώστε σύμφωνα με τον πρόεδρο του συλλόγου, Ιωσήφ Μποτετζάγια, να επιβληθούν κυρώσεις όπου πρέπει, καθώς στο περιστατικό εμπλέκονται πολλά άτομα.

Άγνωστο παραμένει σε ποιον ανήκουν τα γαϊδουράκια και το ποιος έδωσε την άδεια να γίνουν οι αγώνες, ερωτήματα που μένει να απαντηθούν καθώς σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, όποιο ζώο συμμετέχει σε κάποια διοργάνωση θα πρέπει να έχει άδεια από τον Δήμο και από τον κτηνίατρο.