filippidis_ninou
Ελλάδα

Δίκη Φιλιππίδη: «Δεν μένω στο πλευρό του για τα λεφτά», λέει η σύζυγός του - «Φτάσαμε στον πάτο»

«Οι καταγγελίες για τον σύζυγο μου οργανώθηκαν ένα χρόνο πριν», υποστήριξε η Ελπίδα Νίνου

Σε τεταμένο κλίμα συνεχίστηκε η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη , ο οποίος κατηγορείται για έναν βιασμό και δύο απόπειρες.

Η σύζυγός του Ελπίδα Νίνου κατέθεσε σήμερα Πέμπτη, υποστηρίζοντας για μια ακόμη φορά ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης δεν έχει ασκήσει σεξουαλική βία σε βάρος των τριών γυναικών που τον κατήγγειλαν και πως πρόκειται για ένα «οργανωμένο σχέδιο προκειμένου να ξαναμοιραστεί η πίτα στο θέατρο και στην τηλεόραση».

«Έχουμε ταπεινωθεί, έχουμε φτάσει στον πάτο και θεωρώ ότι πλέον ο Πέτρος δεν μπορεί να μου πει ψέματα. Η φυλακή ταπεινώνει τον άνθρωπο.Έχει τιμωρηθεί πολύ αυστηρά. Τι θέλετε; Να πεθάνουμε; Να πεθάνουμε...», κατέθεσε η μάρτυρας.

Μάλιστα, εμφανώς φορτισμένη όταν ρωτήθηκε απο τον συνήγορο της τρίτης καταγγέλλουσας πώς είχε αντιδράσει κατά το παρελθόν, όταν υπήρξαν σύννεφα στις σχέσεις του ζευγαριού και γιατί τον στηρίζει τώρα απάντησε:

«Ο Πέτρος φυλακίστηκε ένα χρόνο. Καταστράφηκε η ζωή μας... Ξεκινήσαμε από το μηδέν και είμαστε ξανά στο μηδέν. Φυλακίστηκε ένα χρόνο, εξαφανίστηκε από τη δουλειά του, κάποιοι θέλουν να τον εξαφανίσουν και από τη μνήμη των ανθρώπων. Είμαι άνθρωπος που όταν κάποιος άλλος βρίσκεται κάτω του δίνω το χέρι να σηκωθεί, αν βρέχει και είναι μούσκεμα του ανοίγω την ομπρέλα».

Η σύζυγος του Πέτρου Φιλιππίδη συνέχισε σε υψηλούς τόνους: «Δεν με ενδιαφέρουν τα σπίτια, τα αυτοκίνητα, τα λεφτά... Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο στεκόμουν, έτσι στέκομαι και τώρα. Είμαι από πάρα πολύ φτωχή οικογένεια. Έμαθα να ζω με τα πολλά, ξέρω και στα λίγα και ξεκινάω πάλι από το μηδέν. Δεν έμεινα μαζί του από συμφέρον και από κανένα οικονομικό κίνητρο. Έχω πολύ βαθιά συναισθήματα για αυτούς που αγαπώ, έτσι έμαθα από τη μητέρα μου και τη γιαγιά μου από τον Πειραιά και την Κέρκυρα. Αυτό που ακολουθώ στη ζωή μου είναι η αγάπη και η συγχώρεση. Έχω ενσυναίσθηση.»
Η κ. Νίνου ισχυρίστηκε ακόμη ότι«οι καταγγελίες οργανώθηκαν ένα χρόνο πριν από συγκεκριμένα κέντρα στο πλαίσιο του metoo. Με συνεντεύξεις τους οι ίδιες το έχουν πει. Κάτω από αυτήν την ομπρέλα μαζεύτηκαν άνθρωποι.Από πού οργανώθηκε το metoo; Τι είναι το metoo;».

Πολιτική αγωγή: Γιατί δεν έχει κάνει μήνυση ο σύζυγός σας;

Μάρτυρας: Την υπόθεση έχουν αναλάβει ικανότατοι δικηγόροι και αυτοί μας συμβουλεύουν τι θα κάνουμε.

Πολιτική αγωγή: Από ποιον οργανώθηκαν;

Μάρτυρας: Θα αποδειχθεί. Η εκδίκηση στο θέατρο μπορεί να προκληθεί και από μια ατάκα, μια λέξη. Η πίτα στο θέατρο έχει ξανά μοιραστεί. Δείτε τι γίνεται στις σειρές αυτή τη στιγμή. Είναι προσωπική μου γνώμη αυτή. Ήταν περιττός πολύ ο Πέτρος. Οι καταγγελίες άρχισαν από τρεις γυναίκες που πήγαιναν σε εκπομπές και ήθελαν να καταγγείλουν κάποιους ανθρώπους. Και το νομικό τμήμα των καναλιών έψαχνε αν μπορούσαν να το κάνουν. Έγιναν συναντήσεις πολλές, παρθήκαν πολλά τηλέφωνα. Θα αποκαλυφθούν στη δίκη.

Η μάρτυρας απαντώντας σε ερωτήσεις της πολιτικής αγωγής υποστήριξε ότι ο βιασμός είναι μία τόσο τραυματική εμπειρία, την οποία το θύμα θέλει να το μοιραστεί με τους κοντινούς του ανθρώπους.

«Η άποψή μου είναι ότι εάν έχεις υποστεί βιασμό δεν σε κρατάει τίποτα να το καταγγείλεις. Γυναίκες της καθημερινότητας, ακόμα και παιδιά 8-10-12 ετών πηγαίνουν και το καταγγέλλουν», σχολίασε αναφορικά με το χρόνο που μεσολάβησε από τα καταγγελλόμενα μέχρι οι τρεις μηνύτριες να απευθυνθούν στις δικαστικές αρχές.

«Είμαι υπέρ των κακοποιημένων ανθρώπων, έχω βοηθήσει πάρα πολλές γυναίκες που έχουν χτυπηθεί. Πιστεύω ότι ο άνθρωπος που έχει υποστεί βίαιη πράξη πηγαίνει και το καταγγέλλει εκείνη τη στιγμή», κατέληξε.

Η εξέταση της κ.Νίνου θα συνεχιστεί αύριο με ερωτήσεις από την πλευρά της υπεράσπισης.