Για την άθλια την κατάσταση που επικρατεί στους στάβλους του αποπεμφθέντος αντιδημάρχου Γιώργου Σταλίκα, ο οποίος συνελήφθη από την αστυνομία για το φρικιαστικό σκηνικό με το γαϊδουράκι, είχαν προειδοποιήσει οι κάτοικοι του χωριού Βαγενίτι Ζίτσας, ζητώντας να γίνουν έρευνες από τις αρμόδιες αρχές.

Όπως αποκαλύπτει το protothema.gr, η καταγγελία είχε κοινοποιηθεί στον Δήμο Ζίτσας και είχε πάρει αριθμό πρωτοκόλλου, ενώ ο αρμόδιος προϊστάμενος του Δήμου είχε ενημερώσει με έγγραφο του και την Περιφέρεια Ηπείρου για τη συγκεκριμένη κατάσταση.

Τελικά, όπως όλα δείχνουν, δεν έγινε το παραμικρό και φτάσαμε στο σημείο ο αντιδήμαρχος της Ζίτσας να σέρνει με το θηριώδες 4Χ4 το βαριά τραυματισμένο ζώο στον κεντρικό δρόμο του χωριού, μπροστά στα έκπληκτα μάτια των συντοπιτών του, σαν να μη συμβαίνει τίποτα.


Ψύλλοι, ακαθαρσίες αδέσποτα και άρρωστα ζώα

Η κατάσταση που επικρατεί στους στάβλους και περιγράφεται στην καταγγελία είναι αδιανόητη.

Σύμφωνα με το έγγραφο προς τον Δήμο Ζίτσας, που αποκαλύπτει το protothema.gr, και φέρει ημερομηνία 11 Ιουλίου και αριθμό πρωτοκόλλου 9449: «Παρακαλώ, όπως μεριμνήσετε, για την υγεία των κατοίκων του Βαγενίτι, από ψύλλους, από ζώα που κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα, εντός οικισμού.

Γαϊδούρια, αγελάδες, σκυλιά, πρόβατα, γίδια καθώς και ακαθαρσίες των ζώων, έχει γίνει ο οικισμός στάβλος και γίνεται εγκλεισμός άρρωστων ζώων εντός οικοπέδου του οικισμού. Υπάρχει κίνδυνος για τη δημόσια υγεία καθώς κινδυνεύουν οι κάτοικοι και από επιθέσεις σκύλων. Παρακαλώ, όπως γίνει έλεγχος στον στάβλο Σταλίκα για τη νόμιμη λειτουργία- δυναμικότητα από υγειονομική υπηρεσία. Θα επανέλθουμε με υπογραφές. Διαμαρτυρία - καταγγελία των κατοικων προς κάθε κατεύθυνση».

Δύο ημέρες αργότερα ο Δήμος Ζίτσας και ο αρμόδιος προϊστάμενος ενημερώνει την Περιφέρεια Ηπείρου για το πρόβλημα με την «υγειονομική βόμβα Σταλίκα», κοινοποιώντας και τη συγκεκριμένη αίτηση. Μάλιστα, όπως λέγεται ζητούν έπο την Περιφέρεια να ασχοληθούν με το πρόβλημα.