Το πρώτο κουδούνι στα σχολεία χτύπησε το πρωί της Δευτέρας για περισσότερους από ένα εκατομμύριο μαθητές σε όλη της χώρα. Ο πρωθυπουργός και η υπουργός Παιδείας ευχήθηκαν καλή σχολική χρονιά από το δεύτερο δημοτικό σχολείο Δραπετσώνας, ενώ όλα είναι έτοιμα για την αυριανή πρώτη μέρα που ξεκινούν τα μαθήματα.

Η επιστροφή στα θρανία για τη νέα χρονιά ξεκίνησε με χαμόγελα που φαίνονται πλέον στα πρόσωπα των παιδιών, με τη χρήση της μάσκας να είναι προαιρετική και χωρίς self tests.

Η πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου έστειλε το μήνυμα της από τη Χάλκη για τη νέα σχολική χρονιά.

Το δεύτερο δημοτικό σχολείο Δραπετσώνας επισκέφθηκαν ο πρωθυπουργός και η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως. Η υποδοχή ήταν εγκάρδια από τους μικρούς μαθητές.

Ο δήμαρχος Δραπετσώνας ζήτησε από τον πρωθυπουργό να συμβάλει στην προσπάθεια να λυθεί το σημαντικότερο πρόβλημα που υποβαθμίζει περιβαλλοντικά την περιοχή και απειλεί την υγεία των μαθητών.

Η χρονιά ξεκινά με την προσπάθεια να μην υπάρξουν φέτος κενά και να λειτουργήσουν άμεσα τα ολοήμερα σχολεία.

Περισσότεροι μόνιμοι εκπαιδευτικοί 25.000 νέες προσλήψεις τα τελευταία 2 έτη, καινοτομίες, νέα προγράμματα και διεύρυνση από φέτος του ωραρίου σε 5000 ολοήμερα σχολεία, σχεδόν δηλαδή στα μισά, από τις 4 έως τις 5μιση το απόγευμα.

Τα μαθήματα στα σχολεία ξεκινούν αύριο με τα προγράμματα για τις εξετάσεις φέτος ακόμη και των πανελλαδικών να έχουν ήδη ανακοινωθεί.