Σοκ προκαλεί η άγρια ληστεία που σημειώθηκε σε σπίτι στη Γλυφάδα τα ξημερώματα της Δευτέρας, με θύμα μια 55χρονη αστρολόγο.

Yπενθυμίζεται πως δύο άτομα μπήκαν στο σπίτι της και, αφού την ακινητοποίησαν, την απείλησαν και τη χτύπησαν προκειμένου να τους αποκαλύψει πού έχει κρυμμένα τα χρήματα αλλά και τα κοσμήματά της.

Οι γείτονες είναι συγκλονισμένοι με το περιστατικό.

«Μένω δύο τετράγωνα δίπλα. Ήταν συνταρακτικό αυτό που έγινε, ήρεμη γειτονιά, δεν έχουμε ξανακούσει κάτι τέτοιο. Ισως ήταν στοχοποιημένο το σπίτι, γνώριζαν ότι δεν λειτουργούν οι κάμερες κι έδρασαν» δήλωσε γειτόνισσα στο protothema.gr  και τη δημοσιογράφο Λίνα Κεκέση.

«Έπαιρνε τηλέφωνο το γιο μου, επτά κλήσεις είχε στο κινητό του το πρωί που σηκώθηκε γιατί το είχε κλειστό. Τώρα εδώ που είμαι στο υπόγειο είναι όλες οι ντουλάπες ανοιχτές. Βγαλμένα πράγματα κάτω στις μητέρας της το σπίτι, τα πράγματα είναι άθικτα. Δεν ανακάτεψαν τίποτα. Άνοιξαν όλες τις ντουλάπες με αποθηκευτικό χώρο κι έχει πολλά πράγματα. Το χρηματοκιβώτιο δεν ξέρω που είναι, το σπίτι έχει πολλές κάμερες. Τώρα τελευταία όπως μου είπε και ο γιος μου κάποιοι έρχονταν. Με έπαιρνε κάθε βράδυ τηλέφωνο και μου έλεγε «μπήκαν στο γκαράζ κι άλλα διάφορα» είπε ένας άλλος γείτονας, μιλώντας στο protothema.gr  .

Σύμφωνα με το protothema.gr, η 55χρονη είναι αστρολόγος και οι διαρρήκτες εισέβαλλαν στο σπίτι της στην περιοχή της Γλυφάδας στις 02:00 περίπου τα ξημερώματα με ένα πολύ καλά οργανωμένο σχέδιο καθώς φαίνεται να γνώριζαν ότι η γυναίκα στο σπίτι είχε χρήματα και κοσμήματα.

Αφού άρχισαν να την απειλούν ότι θα της κάνουν κακό και να την χτυπούν, κατάφεραν να εντοπίσουν ένα χρηματοκιβώτιο και αφού το άρπαξαν έκαναν άνω κάτω το σπίτι για να εντοπίσουν όσο περισσότερα πολύτιμα αντικείμενα μπορούσαν.

Ο ένας από τους δράστες απειλούσε συνεχώς τη γυναίκα ότι θα της κάνει κακό και την κρατούσε ακινητοποιημένη στα χέρια και στα πόδια, σφίγγοντάς τα δυνατά με τα χέρια του, και το άλλο μέλος της συμμορίας συνέχιζε να ψάχνει.

Όταν κατάλαβαν ότι δεν υπήρχε κάτι άλλο για να κλέψουν εξαφανίστηκαν και η γυναίκα ειδοποίησε την αστυνομία. Όπως είπε στους αστυνομικούς, μέσα στο χρηματοκιβώτιο υπήρχαν μετρητά 10.000 ευρώ, καθώς επίσης και κοσμήματα που η αξία των οποίων υπολογίζεται πάνω από 1 εκατ. ευρώ.

Οι Αρχές εκτιμούν ότι οι δράστες είχαν ξαναπάει με κάποιο πρόσχημα στο σπίτι της 55χρονης, καθώς φάνηκε να γνωρίζουν τους χώρους του σπιτιού. Επίσης από τις Αρχές κρίνονται ως «επαγγελματίες» καθώς δεν άφησαν στοιχεία στο πέρασμά τους.