Στη σύλληψη τριών 14χρονων προχώρησαν οι αστυνομικοί του τμήματος ασφάλειας Ηλιούπολης, έπειτα από ραντεβού μεταξύ ανηλίκων για ξεκαθάρισμα λογαριασμών .

Μάλιστα, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 13χρονου.

Το νέο περιστατικό βίας έλαβε χώρα το απόγευμα της περασμένης Κυριακής, σε προαύλιο σχολείου στον Υμηττό, σύμφωνα με το iefimerida.gr.

Πιο συγκεκριμένα, οι τρεις ανήλικοι δράστες συναντήθηκαν με τον 13χρονο και ακόμα δύο φίλους του, όταν ξεκίνησαν να τσακώνονται, με αποτέλεσμα οι ανήλικοι δράστες να αρχίσουν να γρονθοκοπούν και να κλωτσούν τον 13χρονο, ο οποίος απάντησε στα χτυπήματα τους.

Μάλιστα, πριν φύγουν, του άρπαξαν δύο ευρώ που είχε μαζί του, ενώ του έσπασαν και το κινητό του τηλέφωνο.

Κατά τη διάρκεια του καβγά, ο ένας από τους τρεις απείλησε τον 13χρονο, λέγοντας του «μη τυχόν και καλέσεις τους μπάτσους γιατί θα έχεις και χειρότερα».

Όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές στο iefimerida.gr, η γνωριμία του 13χρονου με τον έναν από τους 14χρονους έγινε περίπου πριν από τέσσερις μήνες ιντερνετικά. Για κάποιον λόγο όμως φαίνεται ότι ψυχράνθηκαν.

Το Σάββατο 17/9/2022, μία ημέρα πριν το περιστατικό βίας, συναντήθηκε ο 13χρονος με τον 14χρονο- που ήταν μαζί με ακόμα 20 άτομα- στην Αγία Φωτεινή στην Ηλιούπολη. Ο 13χρονος του ζήτησε να πάνε λίγο πιο πέρα για να μιλήσουν.

Ωστόσο, δεν λύθηκε τίποτε. Μάλιστα, ο 14χρονος με τους φίλους του πήραν το καπέλο του 13χρονου, με αποτέλεσμα να βγει έξω υπάλληλος από καφέ, ο οποίος πήρε και έδωσε πίσω το καπέλο του 13χρονου.

Ο ανήλικος, ο οποίος ήταν τρομοκρατημένος, ζήτησε από τον υπάλληλο του καφέ να τον πάει σπίτι του, όπως και έκανε.

Όμως, την επόμενη μέρα, την Κυριακή, δόθηκε εκ νέου ραντεβού στο εν λόγω σχολείο, το οποίο ήταν κλειστό και κατάφεραν και μπήκαν από μία τρύπα που υπήρχε.

Ο 13χρονος έφτασε στο σημείο με δύο φίλους του όπως και ο 14χρονος. Ο πρώτος ζήτησε συγνώμη από τον δεύτερο, όμως τα αίματα άναψαν.

Όταν επέστρεψε σπίτι του ο 13χρονος στον Βύρωνα, έπλυνε το πόδι του από τα αίματα και αποκάλυψε στη μητέρα του τι είχε συμβεί.

Την επόμενη μέρα οι αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψη των ανήλικων δραστών, με τον βασικό κατηγορούμενο να υποστηρίζει πως ο 13χρονος τον απειλούσε πως θα τον μαχαίρωνε και πωότι θα τον σκότωνε και είχε τρομάξει.

Οι τρεις κατηγορούμενοι για ληστεία κατά συναυτουργία και απλές σωματικές βλάβες κρατούνται και αύριο αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον του ανακριτή, ενώ σε βάρος του 13χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για σωματικές βλάβες, απειλή και εξύβριση, καθώς και σε βάρος των τεσσάρων κηδεμόνων για παραμέληση εποπτείας των ανωτέρω ανήλικων τέκνων τους, όπου αφέθηκαν ελεύθεροι με προφορική εντολή του εισαγγελέα.