Ένας ποδοσφαιρικός αγώνας για καλό σκοπό δόθηκε τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου στο Α’ Δημοτικό Στάδιο Αργυρούπολης «Γιώργος Κοσικίδης», μεταξύ των ομάδων της Unesco Νοτίων Προαστίων και του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου (Unesco N.Π – Π.Σ.Α.Τ.).

Μεγάλες μορφές του ελληνικού ποδοσφαίρου, γνωστοί καλλιτέχνες, δημοσιογράφοι και αιρετοί συμμετείχαν ενισχύοντας με την παρουσία τους τον κοινωνικό σκοπό του αγώνα.

Στη φιλική αυτή συνάντηση, με την ποδοσφαιρική ομάδα του ΠΣΑΤ για ακόμα μια φορά αγωνίστηκαν γυναίκες παίκτριες, στο πλαίσιο της απόλυτης αποδοχής της ισότητας των δύο φύλων που πρεσβεύει και υποστηρίζει σταθερά ο Σύνδεσμος. Με την ομάδα του ΠΣΑΤ έπαιξαν: Αλέξης Σπυρόπουλος, Νίκος Γαβαλάς, Σωτήρης Κωσταβάρας, Νίκος Παγιώτελης, Κώστας Αλεξόπουλος, Πέτρος Μπόντζος, Αντώνης Κασδοβασίλης, Γιώργος Κατηφόρης, Στέλιος Σμυρνής, Χρήστος Παπαντωνόπουλος, Μαρία Πετροπούλου, Μαρία Καπνίση και Ειρήνη Ανδρικοπούλου.

Στους παίκτες που συνέδραμαν με τις ποδοσφαιρικές τους ικανότητες την ομάδα της Unesco ήταν ο Δήμαρχος Γιάννης Κωνσταντάτος, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Κωνσταντίνος Μηνόπουλος, ο Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Θωμάς Κατσαγώνης.

Στις κερκίδες επίσης οι Βουλευτές Σοφία Βούλτεψη και Χάρης Θεοχάρης, οι Αντιδήμαρχοι Γιώργος Καλλιντέρης, Βασίλης Κρητικός, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Ειρήνη Στελλάκη, Λάζαρος Τογρίδης και πλήθος συμπολιτών μας.

Το αποτέλεσμα μπορεί να σημείωσε σκορ 2 – 1 όμως τα γκολ που μπήκαν ήταν πολύ περισσότερα υπέρ των συμπολιτών μας και των ωφελουμένων στις Κοινωνικές Δομές του Δήμου μας.

Χάρη στη θερμή ανταπόκριση δεκάδων πολιτών, ο φιλανθρωπικός αγώνας ποδοσφαίρου ενίσχυσε σημαντικά το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου μας καθώς συγκεντρώθηκαν μεγάλες ποσότητες τροφίμων.

«Υπάρχουν άνθρωποι που προσφέρουν και καταθέτουν την ψυχή τους για να δώσουν βοήθεια και χαρά σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη», τόνισε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος ευχαριστώντας τους διοργανωτές και συγχαίροντας τους ιθύνοντες για την πρωτοβουλία.

«Η UNESCO, έχει δημιουργήσει έναν τομέα αθλητισμού και παιδείας και μία ομάδα που αγωνίζεται για κοινωνικούς σκοπούς. Όλος ο κόσμος είναι μία αγκαλιά σε τέτοιες εποχές όπου έχει απόλυτη ανάγκη ο κόσμος», δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρώην ποδοσφαιριστής και πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομάδας της UNESCO Νοτίων Προαστίων, Αντώνης Γλύκας.

Στο περιθώριο της συνάντησης για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου βραβεύτηκαν: o Δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος, ο πρόεδρος του ΙΕΚ Άλφα Σοφοκλής Ξυνής, η πρόεδρος UNESCO Νοτίων Προαστίων Σούλα Κοκολέτσου, ο πρόεδρος Αθλητισμού και Νεολαίας UNESCO Νοτίων Προαστίων Αντώνης Γλύκας, ο Θωμάς Τζόκας, διευθύνων σύμβουλος της winmasters και Μεγάλος Χορηγός του ΠΣΑΤ και ο πρόεδρος του ΠΣΑΤ Γιάννης Θεοδωρακόπουλος.

Η εκδήλωση περιελάμβανε απονομές και κύπελλα καθώς και κέρασμα από τους σεφ του ΙΕΚ Άλφα, ο οποίος ήταν και Μέγας Χορηγός της Εκδήλωσης.