Στον Έβρο «σπρώχνει» η Τουρκία όλο και περισσότερους μετανάστες προς την Ελλάδα. 

Όπως φαίνεται στα πλάνα που προβλήθηκαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, μια ομάδα 50 μεταναστών έφτασε παράνομα από την Τουρκία έφτασε στο χωριό Πόρος, στις Φέρες, παρά το γεγονός ότι στην περιοχή έχει υψωθεί απαγορευτικό τοίχος 30 χλμ.

Στο βίντεο ντοκουμέντο του Star, ακούγονται ακρίτες να τους φωνάζουν, όμως εκείνοι δεν ανταποκρίνονται.

Στην αυτοψία του Star κατά μήκος του φράχτη καταγράφηκαν τα κρυφά μονοπάτια των διακινητών. Σε άλλη εικόνα ντοκουμέντο, τουρκικό όχημα φαίνεται να κάνει έργα για να περάσουν οι βάρκες των εμπόρων ελπίδας.
632b4a3dd02a8
632b4a3c7614f

'Εβρος: Οδοφράγματα, drones και περιπολίες στα μυστικά περάσματα

Σύμφωνα με το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της Κατερίνας Ρίστα, οι δουλέμποροι εκμεταλλεύονται τη μορφολογία του εδάφους, καθώς σε ορισμένα σημεία ο φράχτης δεν μπορεί να πατήσει στον ποταμό, είναι τέτοιο το έδαφος που δεν το επιτρέπει.

Εκεί, λοιπόν, δημιουργούνται κενά και τα αξιοποιούν σαν μυστικά περάσματα. Άλλα είναι πιο εύκολα προσβάσιμα κι άλλα όχι. Κι εκεί όμως υπάρχουν αντίμετρα που βάζει η ελληνική πλευρά.

Ο στρατός έχει τοποθετήσει αυτοσχέδια οδοφράγματα σε συγκεκριμένα επικίνδυνα σημεία και ταυτόχρονα έχει οργανώσει περιπολίες αποτροπής από δυνάμεις του στρατού και της αστυνομίας. Περιπολίες που είναι συνεχείς, ενώ υπάρχουν drone με εμβέλεια 10 χιλιομέτρων.