Τις νέες εγκαταστάσεις του Κέντρου Ερευνών του Πανεπιστημίου Πειραιώς, εγκαινίασε τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ, παρουσία του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Καθηγητή Άγγελου Κότιου, του Αντιπρύτανη Έρευνας και Δια Βίου Εκπαίδευσης Προέδρου της Επιτροπής Ερευνών Καθηγητή Γρηγόρη Χονδροκούκη και του Αντιδημάρχου Προγραμματισμού και Βιώσιμης Ανάπτυξης Πειραιά Δημήτρη Καρύδη.

Κατά τον σύντομο χαιρετισμό του, ο Σεβασμιότατος, συνεχάρη τον Πρύτανη, τον Πρόεδρο και τα μέλη της Επιτροπής Ερευνών για το σπουδαίο έργο τους και την ιδιαίτερα σημαντική συμβολή τους στην έρευνα, ανάπτυξη και καινοτομία ενώ τόνισε πως η Εκκλησία θα είναι πάντα βοηθός και συμπαραστάτης στο έργο τους.

thumbnail_KEPP_1

Με το πέρας της τελετής του Αγιασμού, ο Αντιπρύτανης Έρευνας και Δια Βίου Εκπαίδευσης και Πρόεδρος της Επιτροπής Ερευνών Καθηγητής Γρηγόρης Χονδροκούκης καλωσόρισε τους προσκεκλημένους, αναφέρθηκε στα έργα που έχουν υλοποιηθεί, στα καινοτόμα προγράμματα και στους στόχους του Κέντρου Ερευνών ενώ εξέφρασε την ικανοποίηση του για τις νέες κτιριακές εγκαταστάσεις του ΚΕΠΠ, την άρτια κατασκευή και υποδομή του ακινήτου (το οποίο μισθώθηκε μετά από δημόσιο διαγωνισμό) για την κάλυψη των στεγαστικών αναγκών της επιτροπής αλλάκαι την αξιοποίησή του σε δραστηριότητες με υψηλή προστιθέμενη αξία. Ο Αντιπρύτανης ευχαρίστησε τους εργαζόμενους στο ΚΕΠΠ και ιδιαιτέρως την Διευθύντρια της Μονάδας Οικονομικής και Διοικητικής Υποστήριξης (Μ.ΟΔ.Υ) του ΕΛΚΕ Λίτσα Σιδέρη για το έργο τους.

Με την ολοκλήρωση της ομιλίας του απένειμε τιμητική πλακέτα στον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πειραιώς Καθηγητή Άγγελο Κότιο, ως ελάχιστο δείγμα αναγνώρισης της πολυσήμαντης και πολύπλευρης προσφοράς του, στην ερευνητική δραστηριότητα, κατά τη διάρκεια της θητείας του ως Πρύτανης στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς.

thumbnail_KEPP_2

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιώς, παρέλαβε την τιμητική πλακέτα και ευχαρίστησε τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ για το σταθερό ενδιαφέρον του για το Πανεπιστήμιο.

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιώς τόνισε την αναγκαιότητα της ύπαρξης του Κέντρου Ερευνών ωςεξέχουσας σημασίας για την επιβίωση και τη δράση του Πανεπιστημίου, αποκαλώντας το, τον φορέα που ενώνει το Πανεπιστήμιο με την έρευνα και την οικονομία. Το Κέντρο Ερευνών Πανεπιστημίου Πειραιώς (Κ.Ε.Π.Π.) στα πλαίσια του θεσμικού πλαισίου που διέπει τη λειτουργία του, έχει θέσει ως όραμα το να καταστεί ένα σύγχρονο και διεθνούς φήμης ερευνητικό κέντρο το οποίο θα συμβάλλει στην ανάδειξη και αναγνώριση του Πανεπιστημίου Πειραιώς ως ενός εκ των κορυφαίων της Ευρώπης.

4

Ιδιαιτέρως ευχαρίστησε, τον κο Χονδροκούκη ως τον μακροβιότερο Πρόεδρο του Κέντρου Ερευνών για την άοκνη προσπάθεια του, την εντιμότητά του, το ήθος του, τις γνώσεις του αναγνωρίζοντας την καθοριστική επιρροή του στην επιτυχία του Κέντρου Ερευνών.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Κώστας Κατσαφάδος, ο οποίος συνεχάρη το Πανεπιστήμιο, το Κέντρο Ερευνών, τα μέλη της Επιτροπής Ερευνών και τους ευχήθηκε καλή συνέχεια και κάθε επιτυχία στο ιδιαίτερα σημαντικό έργο του Κέντρου Ερευνών, αναφέροντας πως όχι μόνο ο ίδιος αλλά ο κάθε Πειραιώτης στέκεται αρωγός και συμπαραστάτης στη μεγάλη αυτή προσπάθεια.

thumbnail_KEPP_5

Ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Βιώσιμης Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Καρύδης, δήλωσε: «Mε το Πανεπιστήμιο Πειραιώς υπάρχει εδώ και αρκετά χρόνια στενή συνεργασία του Δημάρχου μας Γιάννη Μώραλη και του Δήμου Πειραιά στα θέματα στήριξης της επιχειρηματικότητας, της καινοτομίας, της έρευνας, με αιχμή τα θέματα της γαλάζιας οικονομίας και της γαλάζιας ανάπτυξης. Βασικοί άξονες του προγράμματος είναι η δημιουργία, μεταξύ άλλων, ηλεκτρονικής πλατφόρμας προβολής και προώθησης των επιχειρήσεων του Πειραιά σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο Πειραιά, κόμβου ψηφιακής καινοτομίας για τις ηλεκτρονικές πλατφόρμες εμπορευματικών μεταφορών (efti), οn-demand πλατφόρμα με υλικό για το σύνολο των δυναμικών κλάδων της γαλάζιας οικονομίας και θέματα ασφάλειας επιβατών σε πλοία της επιβατηγού ναυτιλίας. H εγκατάσταση του Kέντρου Ερευνών σε ένα σύγχρονο και πολυδύναμο κτήριο του Πειραιά, αποτελεί ένα ελπιδοφόρο μήνυμα για την ανάπτυξη και ισχυροποίηση της οικονομίας του Πειραιά σε συνεργασία με τα επιμελητήρια και τους φορείς του Πειραιά».

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Βιώσιμης Ανάπτυξης Πειραιά Δημήτρης Καρύδης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Πειραιάς Plus Ηλίας Σαλπέας, η βουλευτής Α’ Πειραιά & Νήσων Νόνη Δούνια, οι βουλευτές Α’ Πειραιά & Νήσων Νίκος Μανωλάκος και Γιάννης Μελάς, ο Διευθυντής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πειραιά Ταξίαρχος Πρωτοσίλαος Κωστάζος, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής και ΠειραιώςΔημήτρης Μαθιός, ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, ο Γενικός Γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου ΠειραιώςΓιώργος Σωτηρίου, η Υπεύθυνη Επικοινωνίας της Capital Ship Management Νίκη Καλογηράτου.

Παρόντες μέλη της Συγκλήτου και της Επιτροπής Ερευνών, μέλη ΔΕΠ, Διοικητικά Στελέχη και εργαζόμενοι στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς και στο Κέντρο Ερευνών.

thumbnail_KEPP_3