Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την ομιλία του από το βήμα του ΟΗΕ έδωσε μία ξεκάθαρη απάντηση στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τονίζοντας πως η Ελλάδα δεν εκφράζει καμία απειλή εναντίον της Τουρκίας.

Μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός διατύπωσε τις κόκκινες γραμμές της χώρας μας, κάνοντας λόγο για απαράδεκτες απαιτήσεις της τουρκικής ηγεσίας για τα νησιά του Αιγαίου, εξέφρασε την ευχή για ένα νέο ξεκίνημα στις σχέσεις των δύο χωρών με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο.

«Επειδή η Τουρκία έχει πέσει σε τείχος όσον αφορά τα αφηγήματά της, προσπαθεί να βρει σινιάλο από εμάς για να απεμπλακεί από την ένταση με την Ελλάδα. Ο Ιμπραχίμ Καλίν είπε πως «εάν η Ελλάδα κάνει ένα βήμα, εμείς θα κάνουμε δύο». Για παράδειγμα, η χθεσινή παρουσία του πρωθυπουργού στον ΟΗΕ ήταν πολύ θετική. Είχε μία ομιλία όπως συνάδει ένα εκπρόσωπο κράτους σε διεθνή οργανισμό. Ο πρωθυπουργός έθεσε τα ζητήματα που έπρεπε να κάνει. Εάν η Τουρκία θέλει να αξιοποιήσει ένα παράθυρο ευκαιρίας την έχει. Δεν ρίχνουμε εμείς το λάδι στη φωτιά», δήλωσε ο διεθνολόγος Αλέξανδρος Δεσποτόπουλος.

Πώς βλέπουν οι κάτοικοι του Έβρου τις απειλές Ερντογάν

Στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» μίλησε ο Αθανάσιος Καμηλάρης, ψαράς και αντιπρόεδρος Αινησίου Δέλτα Έβρου, και περιέγραψε όσα συμβαίνουν στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Όπως δήλωσε ο ίδιος, στρατός και αστυνομία είναι σε επιφυλακή για να αποτρέψουν την είσοδο παράτυπων μεταναστών.

«Η αστυνομία και ο στρατός είναι πάντα σε επιφυλακή. Οι περιπολίες δεν σταματούν και έχουν αυξηθεί στα σύνορα, τα οποία έχουν θωρακιστεί. Αν δεν γίνει ο φράχτης, δεν θα σταματήσει η είσοδος των μεταναστών», δήλωσε ο κ. Καμηλάρης.

Αστυνομία, στρατός και πολίτες είναι σε πλήρη ετοιμότητα και γνωρίζουν πως ακριβώς πρέπει να δράσουν και να συνεργαστούν. Όπως σημείωσε ο κ. Δεσποτόπουλος, οι περιπολίες στα ελληνοτουρκικά σύνορα έχουν μεταφέρει τις μεταναστευτικές ροές στα βουλγαρικά σύνορα.