Κορυφώνεται η αγωνία για την 48χρονη μητέρα που αγνοείται από την περασμένη Πέμπτη στην Ευρυτανία, καθώς ακόμα δεν έχει εντοπιστεί κάποιο ίχνος της.

Βατραχάνθρωποι έπεσαν την Κυριακή στο σημείο, στο οποίο ένα ρομπότ Σόναρ εντόπισε ευρήματα σε πολύ μεγάλο βάθος που ξεπερνά τα 70 μέτρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star, οι βατραχάνθρωποι του λιμενικού έκαναν δύο προσπάθειες να φτάσουν στο σημείο που επέδειξε το ροπμπότ, χωρίς όμως να τα καταφέρουν.

Ειδικότερα, οι τέσσερις δύτες δεν μπόρεσαν να εντοπίσουν κάτι, τόσο λόγω του μεγάλου βάθους, αλλά και λόγω της περιορισμένης ορατότητας που υπάρχει από τα φερτά υλικά. Οι προσπάθειες, όμως, θα συνεχιστούν σήμερα με το πρώτο φως της ημέρας.


Δύσκολη η έρευνα στη λίμνη Κρεμαστών

Για τις δυσκολίες των ερευνών και την εξέλιξή τους μίλησε στην «Κοινωνία Ώρα Mega», με τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο και την Ανθή Βούλγαρη, ο πύραρχος Στέργιος Φυσέκης.

«Το sonar της δεύτερης βάρκας της ΕΜΑΚ, “χτένισε” χθες όλη την περιοχή και δεν μπόρεσε να βρει κάτι στο σημείο που υποδείξανε», ανέφερε ο κ. Φυσέκης.

Τόνισε πως η λίμνη έχει μεγάλη ιδιαιτερότητα, ο πυθμένας του είναι κλιμακωτός που σημαίνει πως το βάθος του δεν είναι ίδιο σε όλα τα σημεία και επίσης υπάρχουν πολλά αντικείμενα μέσα.

«Οι έρευνες συνεχίζονται από ‘κει που είχαν μείνει χθες, δηλαδή οι δύτες φτάσανε χθες ως ένα σημείο, σήμερα θα συνεχίσουν πιο βαθιά. Εκτιμάται πως το βάθος είναι στα 72 μέτρα και όχι στα 90 που είχε αρχικά εκτιμηθεί», εξήγησε.

Την ίδια στιγμή, ο συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ, Σταύρος Μπαλάσκας στη δική του τοποθέτηση, επισήμανε πως η αστυνομία έχει κάνει έρευνες 2 με 2μιση χιλιόμετρα περιμετρικά, όσο θα μπορούσε να είχε φτάσει η 48χρονη ούσα ξυπόλητη, καθώς υπενθυμίζεται πως είχε αφήσει τα παπούτσια της στο αυτοκίνητο.

«Στη συγκεκριμένη περίπτωση καταδεικνύεται πως έχει πέσει από τη γέφυρα στη λίμνη. Η λίμνη των Κρεμαστών έγινε μόνο και μόνο για να γίνει το φράγμα του Αχελώου, αυτό μας δίνει πως η λίμνη είναι ακίνητη, δεν έχει ρεύματα, είναι πολύ βαθιά και ο βυθός της είναι ίζημα και συν τις άλλοις έχει μηδέν ορατότητα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπαλάσκας.

Σημείωσε πως εάν το σώμα πέσει και καταπλακωθεί από το ίζημα, δεν μπορεί να φανεί και λόγω του βάθους αλλά και της μηδενικής ορατότητας.


Οι σημειώσεις της Ευρυδίκης σε μητέρα, γιο και σύζυγο

Σύμφωνα με το Star, τις έρευνες παρακολούθησε και ο σύζυγος της Ευρυδίκης, όπως κατεγράφη σε αποκλειστικά πλάνα.

Όπως μετέδωσε πάντως το Mega, δύο μέρες νωρίτερα από την ημέρα εξαφάνισης της 48χρονης, είχε προηγηθεί ένα σκηνικό έντασης με τον σύζυγό της στο σπίτι της, καθώς η ίδια πήγε στο νοσοκομείο του Καρπενησίου και δήλωσε πως έπεσε θύμα ενδοοικογενειακής βίας.

Ο σύζυγός της συνελήφθη στα πλαίσια του αυτοφώρου, έγινε το δικαστήριο με προσωρινή απόφαση περιοριστικών μέτρων. Ο ίδιος αρνείται την οποιαδήποτε εμπλοκή του με την εξαφάνιση της συζύγου του.

Σύμφωνα με το Mega, το ζευγάρι φέρεται να είχε οικονομικές διαφορές με αφορμή κάποια περιουσία.

Η οικογένεια της 48χρονης, η μητέρα και ο γιος της αγωνιούν και ελπίζουν να την εντοπίσουν ζωντανή.

Οι αρχές εστιάζουν σε κάθε λέξη που έγραψε η Ευριδίκη στις σημειώσεις των 16 σελίδων που βρέθηκαν στο αυτοκίνητο της πριν εξαφανιστεί. Απευθύνεται όπως αποκαλύπτει το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, σε τρία πρόσωπα: Τη μητέρα, τον γιο της και τον σύζυγό της. «Αν με βρείτε τραυματισμένη να κάνετε ευθανασία. Αν με βρείτε νεκρή να με αποτεφρώσετε», γράφει, ενώ σύμφωνα με το Star η 48χρονη γράφει σε κάποιο σημείο «να προσέχεις το παιδί».


Η προφητική ανάρτηση της Ευρυδίκης και τα μηνύματα με φίλο

Στο μεταξύ, το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star αποκάλυψαν την τελευταία ανάρτηση της 48χρονης, λίγες ώρες πριν εξαφανιστεί. Σε αυτήν η Ευρυδίκη κάθεται στην κορυφή ενός βουνού και κοιτάει προς την άλλη γέφυρα της λίμνης, αυτήν της Επισκοπής. Η φωτογραφία αυτή είναι από το αρχείο της αγνοούμενης.

Παράλληλα, το Star έφερε στη δημοσιότητα ένα από τα τελευταία μηνύματα που αντάλλαξε η Ευρυδίκη με έναν φίλο της, την Τετάρτη, μία ημέρα πριν την εξαφάνισή της. Τα μηνύματα έγραφαν:

Φίλος: «Αγαπημένη μου Ευρυδικούλα, έμαθα κάτι που δεν μου άρεσε, δεν ξέρω εάν είναι αλήθεια, δεν ρωτάω από κουτσομπολιό, αλλά στεναχωρήθηκα πολύ. Και στέλνω από ενδιαφέρον -όχι από κουτσομπολιό. Ό,τι χρειαστείς είμαι δίπλα σου».

Ευρυδίκη: «Στείλε μου δύναμη και θετική ενέργεια. Ευχαριστώ πολύ πολύ».


H τελευταία επικοινωνία της Ευριδίκης πριν εξαφανιστεί

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η τελευταία επικοινωνία της Ευρυδικής πριν εξαφανιστεί, ήταν με τη δικηγόρο της.

Της είπε πού βρισκόταν, ότι είναι μόνη της και αυτά που προκαλούν ανησυχία είναι τα λόγια της.

Η επικοινωνία είναι λίγων μόλις λεπτών αλλά αρκετή για να κινητοποιήσουν τη δικηγόρο. Στη συνέχεια, μόλις τελειώνει αυτή η επικοινωνία, στην οποία κατάλαβρ ότι η 48χρονη δεν είναι σε καλή ψυχολογική κατάσταση, η δικηγόρος κάλεσε τον σύζυγο, ο οποίος στην συνέχεια ειδοποίησε την αστυνομία.

«Πηγαίνετε στη Γέφυρα Τατάρνας», τους λέει, «είναι η σύζυγος μου». Στο σημείο πήγε και ο ίδιος.