Με τη δίκη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης, αναβιώνει η στυγερή δολοφονία του άτυχου Μάριου, του 44χρονου υπαλλήλου σε ψιλικατζίδικο στην περιοχή της Τούμπας, στη Θεσσαλονίκη, τον περασμένο Νοέμβριο.

Υπενθυμίζεται ότι ο υπάλληλος εργαζόταν στο κατάστημα, όταν ο ληστής μπήκε με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του και με γάντια στα χέρια και τον απείλησε με όπλο.

Ο 44χρονος αντιστάθηκε, με αποτέλεσμα ο 27χρονος δράστης αλβανικής καταγωγής να τον πυροβολήσει στο κεφάλι και λίγες ώρες αργότερα να φύγει από τη ζωή.

Για τη φονική ληστεία συνελήφθησαν λίγες μέρες αργότερα ο 27χρονος δράστης και ο 36χρονος συνεργός του ελληνικής καταγωγής.

Όπως αναφέρει το newsit.gr, η δίκη τους ξεκίνησε σήμερα, με τον 27χρονο κατηγορούμενο να δηλώνει στο δικαστήριο: «Δεν είχα πρόθεση να τον σκοτώσω. Δεν ήξερα ότι το πιστόλι έχει φυσίγγια. Εγώ πήγα μόνο για να ληστέψω, όχι για να σκοτώσω. Δεν είχα αυτή την πρόθεση».

Ο 36χρονος συνεργός υποστήριξε πως είναι αθώος.

Ακόμα, τόνισε πως δεν είχε οπτική επαφή με το ψιλικατζίδικο που σημειώθηκε το έγκλημα και είπε πως δεν γνώριζε τις προθέσεις του δράστη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε βίντεο ντοκουμέντο και οι δύο είχαν φτάσει στην περιοχή μαζί και χωρίστηκαν λίγα μέτρα από το ψιλικατζίδικο.

Λίγο αργότερα, η μητέρα του άτυχου 44χρονου ξέσπασε σε κλάματα, κατά τη διάρκεια της δικής της κατάθεσης στο δικαστήριο: «Δεν έχω άλλα παιδιά, ήταν το στήριγμα μου ο γιος μου. Από τον καιρό που έφυγε ο άντρας μου ήταν δίπλα μου. Μου έλεγε ότι τη μαμά μου εγώ δεν την αφήνω. Ήταν εργατικός, μορφωμένος. Δούλευε και βραδινές ώρες.

Του έλεγα μην πηγαίνεις στη βραδινή βάρδια. Εκείνη τη μέρα μου είπε στο τηλέφωνο ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης ότι χτύπησαν τον γιο μου. Πήρα και ρώτησα τον αστυνομικό και μου είπε οτι το παιδί μου είναι σε άσχημη κατάσταση. Ήμουν σοκαρισμένη ήθελα να δω το παιδί μου. Πήρα ταξί να πάω στο νοσοκομείο και ξεκίνησα. Μέσα στο ταξί άκουσα στο ραδιόφωνο ότι το παιδί μου μόλις απεβίωσε. Φώναζα το παιδί μου, έχασα το στήριγμα μου. Δεν μπορώ να το ξεχάσω. Έχασα το παιδί μου. 6 Νοεμβρίου τη μέρα της βάφτισης του σκότωσαν το παιδί μου».

Την περασμένη εβδομάδα, η δίκη είχε αναβληθεί.