Ξεκινά σήμερα η εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό της υπόθεσης ασέλγειας σε 6χρονη από τον 71χρονο ντράμερ γνωστού ελληνικού συγκροτήματος.

Ο Γιώργος Γιαννόπουλος είχε καταδικάστηκε πρωτόδικα σε 12 χρόνια φυλάκισης και κρατείται στις φυλακές της Τρίπολης.


Πώς έγινε το περιστατικό

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο μουσικός προχώρησε σε ασελγείς πράξεις σε βάρος του κοριτσιού το 2011 σε περιοχή της Ανατολικής Αττικής. Το κοριτσάκι παραθέριζε με τους γονείς του και σε γειτονικό σπίτι διέμενε ο μουσικός. Όλοι στη γειτονιά τον θεωρούσαν υπεράνω υποψίας και άφηναν τα παιδιά τους να μπαινοβγαίνουν στο σπίτι του.

Όταν η μητέρα μιας άλλης ανήλικης αντιλήφθηκε το 2013 ότι κάτι περίεργο συμβαίνει μεταξύ του μουσικού και μιας άλλης ανήλικης, το κοριτσάκι αποκάλυψε στους δικούς του τον εφιάλτη που είχε βιώσει στα χέρια του ντράμερ. Με τη συνδρομή εξειδικευμένων αξιωματικών της υποδιεύθυνσης ανηλίκων της ΓΑΔΑ, η ανήλικη είπε ότι ο κατηγορούμενος κάθε φορά που πήγαινε σπίτι του, της έβαζε να παρακολουθεί παιδικές ταινίες και τη θώπευε σε διάφορα σημεία του σώματός της.

Ο δικηγόρος της οικογένειας της ανήλικης, Παναγιώτης Παπαϊωάννου ανέφερε για την υπόθεση: «Σε μία εποχή που η γυναίκα θυματοποιείται καθημερινά -και η ενήλικη και η ανήλικη-, το σημαινόμενο της δίκης είναι ένα, «σπάστε τη σιωπή, προσφύγετε συντεταγμένα και μάθετε μερικά πράγματα, έστω και από επεξεργασμένες δημοσιογραφικές πληροφορίες, για τις τεχνικές που χρησιμοποιούν οι δράστες και για τα πράγματα που πρέπει να προσέχουν οι γονείς».

«Δεν θα βρίσκεται εδώ η ανήλικη. Ο νόμος προβλέπει το να μην επαναθυματοποιείται ο ανήλικος παρά μόνο να δίνει μία σωστή συντεταγμένη κατάθεση», κατέληξε ο Παναγιώτης Παπαϊωάννου.