Σοκαρισμένο είναι το πανελλήνιο από το ιστορικό δράσης των κακοποιών που είχαν ως ορμητήριό τους τις φοιτητικές εστίες στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου.

Μάλιστα, μία από αυτές τις συμμορίες είχε απαγάγει τον γιο του δημοσιογράφου Μάκη Παπαδάτου, πριν από 3 χρόνια, όταν ο νεαρός ήταν 17 ετών.


Πώς έγινε η απαγωγή του 17χρονου

Σύμφωνα με την περιγραφή του πατέρα στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega», με τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο και την Ανθή Βούλγαρη, η συμμορία άρπαξε το θύμα μπροστά από την Πανεπιστημιούπολη, το πήγε στον χώρο των φοιτητικών εστιών, έσκαψε έναν λάκκο και το απείλησε πως θα το θάψει, εάν δεν δώσουν οι γονείς του τα λεφτά που ζητούν.

«Δυστυχώς η ελληνική κοινωνία γυρνάει την πλάτη. Όλοι γοητευόμαστε από μία εγκληματική ενέργεια, αλλά απευχόμαστε να πρωταγωνιστούμε σε αυτήν. Και δυστυχώς και να ήταν κάποιος εκεί και να έβλεπε το περιστατικό, μας έχει δείξει η ιστορία τα τελευταία χρόνια πως η κοινωνία γυρνάει την πλάτη και δεν ασχολείται», είπε χαρακτηριστικά ο πατέρας του θύματος.

Στη συνέχεια, ανέφερε πως η συμμορία πήρε τα κλειδιά του σπιτιού τους, εισέβαλε μέσα και τους λήστεψε.

«Εμένα με μαχαίρωσαν και με χτύπησαν με πιστόλι και όταν πήραν χρήματα, κοσμήματα και άλλα αντικείμενα μεγάλης αξίας, τον άφησαν ελεύθερο και έφυγαν», συμπλήρωσε ο κ. Παπαδάτος.

«Έμειναν στο σπίτι μας 20′. Σε αυτά τα 20′ πήραν τα πάντα, μας χτύπησαν, εμένα με απειλούσαν με ένα μαχαίρι, μέχρι και το σκυλάκι μας με ένα μαχαίρι το είχαν», αποκάλυψε η μητέρα του θύματος.

Σημείωσε πως εισέβαλαν στο σπίτι στις 2 το πρωί και μέχρι εκείνη την ώρα χτύπαγαν το 17χρονο αγόρι για να τους αποκαλύψει πού μένει.

Ο πατέρας του θύματος ανέφερε πως οι δράστες έβαλαν τον γιο του στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου.

«Είχε την ψυχραιμία να βγάλει το ρολόι που φορούσε και να το κρύψει στο πορτμπαγκάζ, προκειμένου εάν βρισκόταν ποτέ το αυτοκίνητο να το συνέδεαν με την απαγωγή του», πρόσθεσε.

Ο κ. Παπαδάτος αποκάλυψε πως το αυτοκίνητο βρισκόταν στα χέρια της Αστυνομίας από την πρώτη στιγμή, καθώς ο ίδιος καταδίωξε έναν από τη συμμορία και φοβήθηκαν και τράπηκαν σε φυγή.

«Από την πρώτη στιγμή, λοιπόν, η αστυνομία είχε τα στοιχεία τους, το DNA τους, σημειωτέον πως το αυτοκίνητο δεν ήταν κλεμμένο», τόνισε ο ίδιος.