Πλήθος αντιδράσεων προκάλεσε η απόφαση του Αρείου Πάγου να συζητηθεί η αίτηση αναίρεσης κατά της απόφασης, που οδήγησε στην αποφυλάκιση του μεσίτη Αθανασίου Χορταριά.

Με ανακοίνωσή του, ο μεσίτης που καταδικάστηκε πρωτόδικα για το θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου, επιχειρεί να απαντήσει σε αυτές τις αντιδράσεις, ωστόσο, τα όσα υποστηρίζει σήμερα, μόνο να προκαλέσουν καταφέρνουν. Συμπερασματικά ο ίδιος ισχυρίζεται πως… δεν έκανε και κάτι φοβερό σχετικά με την υπόθεση της δολοφονίας του Ζακ Κωστόπουλου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αθανάσιος Χορταριάς, είχε καταδικαστεί για την δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου, αλλά περίπου δύο μήνες μετά την ανακοίνωση της καταδικαστικής ετυμηγορίας του δικαστηρίου, βρέθηκε εκτός φυλακής με την ποινή του να αναστέλλεται. Σημειώνεται ότι στον μεσίτη είχε επιβληθεί αρχικά κάθειρξη δέκα ετών, ενώ το αίτημα για αναστολή έγινε δεκτό δύο μήνες αργότερα.

Στην ανακοίνωσή του αναφέρει μεταξύ άλλων: «Σε προσωπικό επίπεδο βιώνω μια λυσσαλέα επίθεση από συγκεκριμένους κύκλους. Γιατί όλο αυτό; Διότι προσπάθησα να σταματήσω την διαφυγή ενός αγνώστου σε εμένα δράστη μιας παράνομης πράξης που οπλοφορούσε, αφοπλίζοντάς τον για να μην μαχαιρώσει κανέναν αθώο και ανυποψίαστο πολίτη από τους παρευρισκόμενους», ενώ ισχυρίζεται πως η «παρέμβασή» του δεν είχε καμία σχέση με το θανατηφόρο αποτέλεσμα.

Παράλληλα ο κ. Χορταριάς εναντιώνεται μάλιστα κατά «συγκεκριμένων κύκλων» όπως τους χαρακτηρίζει, οι οποίοι, όπως λέει, τον στοχοποίησαν.

«Το γεγονός πως ένας νέος άνθρωπος έχασε την ζωή του στο συγκεκριμένο περιστατικό είναι πράγματι λυπηρό και συγκλονιστικό και με έχει λυπήσει βαθύτατα από την πρώτη στιγμή. Δεν ευθύνομαι όμως εγώ για αυτόν τον θάνατο. Στο δικαστήριο αποδείχθηκε με πραγματικά στοιχεία, πως η συμμετοχή μου δεν είχε σχέση με το επελθόν αποτέλεσμα. Παρόλα αυτά όμως αποφασίστηκε να είμαι ο μοναδικός υπό κατηγορία που θα οδηγηθεί - και δη επιδεικτικά - στις φυλακές. Ελπίζω πως στη δίκη μου στο εφετείο θα λάμψει η αλήθεια και θα δικαιωθώ», υποστηρίζει .

«Τι μας λένε ορισμένοι; Ότι δεν πρέπει να σπεύσουμε να βοηθήσουμε έναν συμπολίτη μας ο οποίος κινδυνεύει εάν είμαστε παρόντες σε μια παράνομη πράξη; Οι διώκτες μου γνωρίζουν μετά το πρωτόδικο δικαστήριο και όλα όσα ακούστηκαν εκεί μέσα, πως είμαι αθώος. Προσπάθησαν όμως και ακόμα προσπαθούν να ελέγξουν τη ροή των σχετικών δημοσιευμάτων, φροντίζοντας η αθωότητά μου να μη γκρεμίσει το παραπλανητικό και ψευδές τους αφήγημα. Κάποιοι μισαλλόδοξοι και αδίστακτοι, χωρίς ηθικούς, αξιακούς και ανθρωπιστικούς φραγμούς, θέλουν έναν αθώο στη φυλακή, καθώς θεωρούν πως ο σκοπός τους αγιάζει τα μέσα. Θα το δεχθεί η κοινωνία; Ελπίζω η δικαιοσύνη να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να έχω στο μέλλον μια δίκαιη δίκη», καταλήγει.