Πέπλο μυστηρίου εξακολουθεί να καλύπτει την εξαφάνιση της 48χρονης Ευρυδίκης Τσιτούρη, τα ίχνη της οποίας χάθηκαν την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου από τη γέφυρα Τατάρνας στη λίμνη των Κρεμαστών.

Οι εντατικές έρευνες μέχρι στιγμής δεν έχουν φέρει κάποιο αποτέλεσμα, ενώ η αγωνία της οικογένειάς της έχει φτάσει στο κόκκινο, καθώς ακόμα δεν έχει εντοπιστεί το παραμικρό σημάδι της αγνοούμενης μητέρας, είτε στη λίμνη είτε στα γύρω βουνά, όπου από την Πέμπτη ψάχνουν πεζοπόρα τμήματα. Μάλιστα, έχουν επιστρατευθεί τέσσερις έμπειροι κυνηγοί και δύο οδηγοί οι οποίοι γνωρίζουν καλά την περιοχή.

Η λίμνη πάντως φαίνεται να κρατά καλά κρυμμένα τα μυστικά της, στην περίπτωση βεβαίως που επαληθευτούν οι αρχικές εικασίες σύμφωνα με τις οποίες η Ευρυδίκη θέλησε να βάλει τέλος στη ζωή της πηδώντας από τη γέφυρα. Το γεγονός ότι δεν έχει βρεθεί ούτε ένα κομμάτι από τα ρούχα της γεννά πολλά ερωτήματα, ενώ στρέφει τις Αρχές προς άλλες κατευθύνσεις. Ωστόσο, κάποια κενά στην έρευνα φαίνεται πως δυσχεραίνουν το έργο τους, αφού, σύμφωνα με το Mega, δεν τηρήθηκε απολύτως το πρωτόκολλο από τους πρώτους αστυνομικούς που έλαβαν το σήμα της εξαφάνισης. Κι αυτό γιατί παρέλειψαν να ελέγξουν για δακτυλικά αποτυπώματα τα κιγκλιδώματα της γέφυρας απ’ όπου θεωρείται ότι έπεσε η αγνοούμενη μητέρα, αλλά και γύρω σημεία, καθώς από αυτά θα μπορούσε να διαπιστωθεί αν πράγματι η 48χρονη βρέθηκε στο σημείο.

Υπενθυμίζεται ότι οι Αρχές οδηγήθηκαν στο συμπέρασμα ότι η Ευρυδίκη Τσιτούρη έβαλε τέλος στη ζωή της από το γεγονός ότι πάνω στη γέφυρα είχε εντοπιστεί κλειδωμένο το αυτοκίνητό της και μέσα σε αυτό το κινητό της τηλέφωνο, αλλά και κάποιες ιδιόχειρες σημειώσεις. Σε μία από αυτές η 48χρονη φέρεται να ζητούσε να της γίνει ευθανασία σε περίπτωση που βρεθεί τραυματισμένη, ενώ σε άλλο σημείο, απευθυνόμενη στο σύζυγό της και τη μητέρα της, τους ζητούσε να προσέχουν το 19χρονο γιο της.

Οι σημειώσεις, που στην πραγματικότητα είναι κομμένα φύλλα από σπιράλ τετράδιο, έχουν μπει στο μικροσκόπιο των Αρχών, ενώ αναμένεται να επιστρατευτεί γραφολόγος προκειμένου να διαπιστωθεί αν ο γραφικός χαρακτήρας είναι πράγματι της 48χρονης. Η λεπτομέρεια αυτή δείχνει πως όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν ανοιχτά για τους αστυνομικούς, από τη στιγμή μάλιστα που με κανέναν τρόπο δεν έχει επιβεβαιωθεί το ενδεχόμενο της αυτοκτονίας. Πιθανότατα, μάλιστα, τις επόμενες ημέρες ή και ώρες την υπόθεση να αναλάβει το Τμήμα Ανθρωποκτονιών.

«Όσοι είδαν κάτι να μιλήσουν» λέει η δικηγόρος της οικογένειας

Να μιλήσουν όσοι έχουν δει κάτι παρακάλεσε χθες μέσω του Star η δικηγόρος Χρυσούλα Σουλιώτη, φίλη της αγνοούμενης Ευρυδίκης αλλά και του συζύγου της, Νίκου. Αξίζει να σημειωθεί πως η ίδια εκπροσωπεί τόσο το σύζυγο όσο και το γιο και τη μητέρα της Ευρυδίκης Τσιτούρη. Μιλώντας για τη σχέση του ζευγαριού, η κυρία Σουλιώτη παρουσίασε μία τελείως διαφορετική εικόνα από αυτήν που μόλις μία ημέρα πριν είχε εμφανίσει η Βαλεντίνη Μέτου, φίλη και δικηγόρος της 48χρονης μητέρας. Σύμφωνα με την κυρία Μέτου, η Ευρυδίκη είχε καταθέσει αίτηση διαζυγίου έναν χρόνο πριν, ενώ λίγες ημέρες προτού εξαφανιστεί είχε πέσει θύμα κακοποίησης από το σύζυγό της. Όπως είχαν αναφέρει και τα τοπικά ΜΜΕ, ο άντρας, που παρακολουθεί στενά τις έρευνες για τον εντοπισμό της συζύγου του, είχε συλληφθεί στις 19 Σεπτεμβρίου και είχε οδηγηθεί στο αυτόφωρο, ωστόσο η δίκη του είχε αναβληθεί. Την ίδια ημέρα, κατά τη διάρκεια της κατάθεσής της, η Ευρυδίκη φέρεται πως είχε χάσει τις αισθήσεις της και είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο Καρπενησίου, όπου νοσηλεύτηκε με κακώσεις επί 24 ώρες. Τη νοσηλεία της είχε επιβεβαιώσει τόσο ο διοικητής του νοσοκομείου Καρπενησίου όσο και ο επί 30 χρόνια εργοδότης της (η 48χρονη εργαζόταν ως βοηθός μικροβιολόγου), ο οποίος είπε ότι πριν εξαφανιστεί η Ευρυδίκη είχε λείψει λίγες μέρες από τη δουλειά της: «Υπήρξε ένα συμβάν με το σύζυγό της, πήρε αναρρωτική άδεια γιατί είχε νοσηλευτεί στο νοσοκομείο», είχε πει, με τη Βαλεντίνη Μέτου να δηλώνει πως ο σύζυγος της 48χρονης της είχε επιτεθεί μέσα στο ιατρείο. «Η γυναίκα είχε προβλήματα στο γάμο της και αναζητούσε συμβουλές για να προχωρήσει στο διαζύγιο. Μου είπε ότι ο σύζυγός της τη χτυπούσε τρεις συνεχόμενες μέρες. Την τελευταία φορά τη χτύπησε μέσα στο ιατρείο, όπου εργαζόταν ως βοηθός μικροβιολόγου».

Αντιφατικές μαρτυρίες

Για ένα πολύ αγαπημένο μέχρι σήμερα ζευγάρι, που ήταν μαζί από το γυμνάσιο και την ηλικία των 15 ετών, έκανε λόγο χθες η δικηγόρος Χρυσούλα Σουλιώτη. Η ίδια είπε χαρακτηριστικά: «Είμαι φίλη και του Νίκου και της Ευρυδίκης. Είναι τραγικές οι στιγμές αυτές που ζει η οικογένεια: ο σύζυγος, ο γιος, η μητέρα, η αδελφή. Κάθε μέρα που οι έρευνες βαίνουν άκαρπες, αισιοδοξούμε ότι δεν βρίσκεται εκεί, σε αυτό το μέρος που αγάπησε τόσο πολύ», είπε η δικηγόρος αναφερόμενη στη λίμνη των Κρεμαστών και πρόσθεσε: «Είναι μια πολύ αγαπημένη οικογένεια. Μια οικογένεια που έχει ενδοοικογενειακή αγάπη. Αυτή τη λέξη κρατήστε. Ο Νίκος την κέρδισε αυτή την αγάπη, όχι επειδή έγινε γαμπρός σε αυτό το σπίτι, αλλά την κέρδισε με το σπαθί του. Αν ρωτήσετε την κοινωνία, θα πάρετε πολλές απαντήσεις σε πολλά ερωτήματα που τίθενται αυτές τις μέρες. Και θα πάρετε την απάντηση αν δείτε πώς στέκεται σήμερα η κοινωνία απέναντι στον Νίκο. Πώς στέκεται η μητέρα της Ευρυδίκης, ο γιος και η αδελφή της απέναντι σε αυτόν τον άνθρωπο, που είναι εκεί κάθε μέρα και αγωνιά και αγωνίζεται. Θέλω να ζητήσω από οποιονδήποτε είδε κάτι να βοηθήσει τις έρευνες. Η γέφυρα της Τατάρνας είναι ένα πολυσύχναστο μέρος. Αν κάποιος έχει δει κάτι, να μη διστάσει, να μη φοβηθεί, δεν υπάρχουν ποινικές συνέπειες».

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα ΟΝ ΤΙΜΕ στις 30/9