Ενα ιδιόγραφο σημείωμα του Άκη Τσοχατζόπουλου στο οποίο αναφέρει ότι δεχόταν απειλές για να σιωπήσει έφερε στο φως το MEGA.

Ο δικηγόρος της τελευταίας οικογένειας του Άκη ανέφερε πως οι πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι η τρίτη διαθήκη θα είναι συνταρακτική, γιατί κατονομάζονται η «φωτογραφίζονται» πρόσωπα και πράγματα.

Στο έγγραφο-ντοκουμέντο που εξασφάλισε η εκπομπή του «MEGA Καλημέρα», αναγράφει ο Άκης Τσοχατζόπουλος:

«Kαι αντίπαλοι, εξόντωση φυσική, πολιτική, προσωπική, κοινωνική, οικογενειακή και οικονομική καταστροφή. Δέχθηκα απειλές όλα αυτά τα χρόνια για εμένα και τα μέλη της οικογένειας μου, για να κρατήσω το στόμα μου κλειστό».

Μέσα από το χειρόγραφο έγγραφο-ντοκουμέντο που εξασφάλισε το «MEGA Καλημέρα», φαίνεται ο εκλιπών να παραδέχεται ότι τηρούσε σιγή, λόγω απειλών προς τον ίδιο αλλά και την οικογένεια του.

Τον λόγο που ο Άκης Τσοχατζόπουλος όρισε ως μόνο και αποκλειστικό του κληρονόμο τον γιο του ξεκαθάρισε η κα Τσότσου: «Πίσω από αυτή την αλλαγή δεν κρύβεται καμία πρόθεση να αποκλείσει την σύζυγό του, την οποία και υπεραγαπούσε».

«Ο πραγματικός λόγος πίσω από αυτό το σκεπτικό», υποστήριξε η Έλενα Τσότσου, δικηγόρος της Βίκυς Τσοχατζοπούλου ήταν «γιατί είχε μία τελευταία βούληση, ένα τελευταίο όραμα, το οποίο είναι η ίδρυση του ”Ιδρύματος Α. Τσοχατζόπουλου” και ο γιος του είναι ο καθοριστικός παράγοντας στην δημιουργία αυτού του Ιδρύματος.