Πάγωσε το πανελλήνιο από το διπλό φονικό στη Λεκάνη Καβάλας, με έναν 56χρονο να σκοτώνει εν ψυχρώ την εν διαστάσει σύντροφό του μαζί με το 10 μηνών παιδί τους και στη συνέχεια να βάζει τέλος στη ζωή του.

Ο 56χρονος κτηνοτρόφος διατηρούσε ένα στάβλο λίγο μακριά από το σπίτι του. Σήμερα το πρωί, μετέφερε εκεί την 29χρονη με το παιδί τους. Ο άνθρωπος που πήρε τηλέφωνο ο αυτόχειρας λίγο πριν συμβούν όλα, ήταν ο ξάδελφός του, στον οποίο είπε να πάει από τον στάβλο που βρισκόταν χωρίς παραπάνω λεπτομέρειες.

«Όσο έβγαλε τις αγελάδες άκουσε δύο πυροβολισμούς αλλά νόμιζε ότι είναι κυνηγοί, μετά φεύγοντας τον πήρε ο ξάδελφός μας τηλέφωνο και του είπε: «Να έρθεις στον στάβλο». «Τι έγινε; Τι έπαθες;», «Όχι, τίποτα, έλα εδώ». Όπως ήρθε πήγε μέσα στο προαύλιο στον στάβλο και τους είδε δίπλα στο αμάξι. Εμείς ξέρουμε ότι έχει μονόκανο, μία κάνη. Τώρα πώς έγινε…», δήλωσε ο ξάδερφος του 56χρονου.

Η 29χρονη πριν μπει στο αυτοκίνητο του 56χρονου με το μωρό τους, ειδοποίησε μία γειτόνισσα, πως αν δεν την δει να επιστρέφει σύντομα σπίτι της, να αρχίσει να την ψάχνει.

Η νεαρή είχε φύγει από το σπίτι που έμεναν μαζί από τον Ιούλιο και έμενε στο ίδιο χωριό, στο σπίτι του παππού της με το αγοράκι που είχαν αποκτήσει μαζί. Όπως όλα δείχνουν, ήταν αποφασισμένος να τους αφαιρέσει τη ζωή, υπό τον φόβο πως θα φύγουν μόνιμα μακριά του με προορισμό τη Γερμανία.

«Αυτή ήθελε να πάρει το παιδί να φύγει, να χωρίσουν. Αυτοκτόνησε εκείνος, σκότωσε τη γυναίκα του. Το παιδί τι έφταιγε;», δήλωσε ο ξάδερφος του δράστη.

Έτσι άρχισαν όλα

Η νεαρή κοπέλα είχε έρθει στην Καβάλα πριν από έξι χρόνια από τη Γερμανία, όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε για διπλωματική εργασία σχετικά με τους ανθρώπους της υπαίθρου. Στο χωριό Λεκάνη, από όπου ήταν οι παππούδες της, έμεινε και γνώρισε τον 56χρονο κτηνοτρόφο. Δεν παντρεύτηκαν ποτέ. Έμειναν μαζί και γέννησε ένα αγοράκι. Από τότε σύμφωνα με μαρτυρίες, άρχισαν και οι εντάσεις μεταξύ του ζευγαριού.

«Δεν ήταν παντρεμένος με την κοπέλα, αλλά το μωρό το είχανε αναγνωρισμένο. Μετά όταν έκανε αυτή το παιδί του ανακοίνωσε «Χωρίζουμε» και μετά κόντρα στην κόντρα όλοι μαζί», δήλωσε στο Mega η νύφη του 56χρονου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η 29χρονη είχε αναφέρει πως ο κτηνοτρόφος όχι μόνο γινόταν βίαιος απέναντί της, αλλά την είχε προειδοποιήσει κιόλας πως θα σκοτώσει τόσο εκείνη, όσο και το 10 μηνών αγοράκι τους.

«Αυτό το οποίο μου διαβίβασε η εντολέας μου είναι ότι και άλλη φορά είχε ξεστομίσει φραστικά βέβαια απειλές γιατί είχε μία καραμπίνα ως κτηνοτρόφος ότι και θα τη σκοτώσει και θα σκοτώσει και το μωρό και θα αυτοκτονήσει», ανέφερε ο Μάρκος Αποστολίδης, δικηγόρος της οικογένειας του θύματος

Ο κτηνοτρόφος που είχε ήδη ένα διαζύγιο και δύο παιδιά και όπως αναφέρει το Mega είχε εμμονή πως θα φύγει μακριά του η 29χρονη και δεν θα ξαναδεί το παιδί τους. Εκείνη όμως τις επόμενες μέρες, θα έμπαινε στο καινούριο σπίτι που νοίκιασε στο ίδιο χωριό.

«Αυτός φοβότανε μήπως πάρει το μωρό και φύγει μόνιμα στη Γερμανία κάτι που δεν ισχύει σε καμία περίπτωση γιατί μάλιστα η κοπέλα νοίκιασε σπίτι στο χωρίο και τώρα τον Οκτώβρη θα έμπαινε στο σπίτι για να μείνουν στο ίδιο χωριό», πρόσθεσε ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος.

Το προηγούμενο βράδυ η 29χρονη επισκέφτηκε με το μικρό της αγοράκι το σπίτι του κουνιάδου της. Ήταν πάντα χαμογελαστή, τίποτα δεν έδειχνε να έχει συμβεί κάτι μεταξύ εκείνης και του 56χρονου.

«Είχαμε καλές σχέσεις και με την κοπέλα εχθές ήρθε στο σπίτι μου το βράδυ με το μωρό, παίξαμε, κάναμε… Το μωρό το λατρεύαμε. Είχε έρθει με το μωρό γιατί πολλές φορές της έλεγα: «Αννούλα ξέρεις το μωρό το αγαπάμε», ήξερε ότι το αγαπάμε πάρα πολύ. Πού να ήξερα τι θα γίνει το πρωί…», δήλωσε η νύφη του δράστη.

Το δικαστήριο για την επιμέλεια

Την περασμένη Τρίτη οι δυο τους συναντήθηκαν στα δικαστήρια μετά από τρία χρόνια δεσμού προκειμένου να βγει η απόφαση της επιμέλειας του παιδιού. Ο 56χρονος μέχρι τότε, έβλεπε όποτε ήθελε το 10 μηνών αγοράκι χωρίς περιορισμούς από τη μητέρα.

Η οικογενειακή τραγωδία έχει συγκλονίσει τους κατοίκους του χωριού, με τον 56χρονο αφότου σκότωσε μητέρα και παιδί να βάζει τέλος στη ζωή του.


«Τους βρήκα και τους 3 νεκρούς στον στάβλο»

Στο Live News μίλησαν συγγενείς του δράστη, οι οποίοι δήλωσαν σοκαρισμένοι με την δολοφονία της 29χρονης και του 10 μηνών παιδιού της.

«Το πρωί, όταν πήγα στον στάβλο για να βγάλω τα ζώα, άκουσα δύο πυροβολισμούς. Νόμιζα ήταν από κυνήγι. Συνέχισα και σε πέντε λεπτά με παίρνει τηλέφωνο. Μου λέει «ξάδερφε, έλα στο μαντρί». Του λέω «θες βοήθεια; Κάτι;». Μου λέει «έλα στο μαντρί». Σε 2 – 3 λεπτά ακούω τον τρίτο πυροβολισμό. Τους βρήκα και τους τρεις νεκρούς στον στάβλο», είπε ο Χαράλαμπος Καστανίδης, ξάδερφος του 56χρονου.

Ο κ. Καστανίδης τόνισε πως ο χωρισμός του ζευγαριού ήταν ειρηνικός, ενώ άλλη συγγενής του δράστη δήλωσε πως έπαθε σοκ στο άκουσμα της φρικτής γυναικοκτονίας.

«Η κοπέλα χθες το βράδυ πήρε το μωρό και ήρθε σε εμάς. Καθίσαμε ώρες, μιλούσαμε, ήταν γελαστός άνθρωπος. Παίξαμε με το μωρό. Πάθαμε σοκ το πρωί», είπε η Ειρήνη Συρίδου και συμπλήρωσε:

«Αυτός την αγαπούσε πάρα πολύ. Ήταν ζήλια; Φοβήθηκε ότι θα πάρει το μωρό και θα φύγει; Ήταν ένα μεγάλο λάθος. Τι έφταιγε το μωρό;».

Από την άλλη, ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος, Μάρκος Αποστολίδης, τόνισε στο MEGA πως το κλίμα ήταν ήρεμο κατά τη διάρκεια της δίκης για την επιμέλεια του μωρού και τίποτα δεν προμήνυε όσα θα ακολουθούσαν…

«Δεν την αγαπούσε. Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα. Ο άνθρωπος αυτός όταν γεννήθηκε το μωρό δεν πήγε καν στον τοκετό, επικαλούμενος ότι είχε δουλειές. Τα υπόλοιπα, να λέμε ότι την αγαπούσε, αυτά ανάγονται στη σφαίρα της παραφροσύνης».

Όπως τόνισε ο δικηγόρος, η 29χρονη ήταν φυσιολάτρης και είχε γοητευτεί από τον βουκολικό τρόπο ζωής.