Απάντηση για τις ώρες που η σορός της 40χρονης που δολοφονήθηκε άγρια στο Μενίδι από τον εν διαστάσει σύζυγό της παρέμεινε στο πεζοδρόμιο έδωσε ο ιατροδικαστής, Ξενοφών Μάντακας.
«Κλήθηκα από το εγκληματολογικό στις 08:15 το πρωί για το περιστατικό. Με το δικό μου όχημα ξεκίνησα αμέσως για το Μενίδι. Στις 08:55 βρισκόμουν στο σημείο και έκανα αυτοψία. Στην ιατροδικαστική υπηρεσία η σορός έφτασε περίπου στις 12. Από τις 13:00 μέχρι τις 15:00 διενήργησα τη νεκροψία νεκροτομή» είπε ο ιατροδικαστής, Ξενοφών Μάντακας, ο οποίος εξέτασε τη σορό της 40χρονης, στην εκπομπή «Ακόμα δεν είδες τίποτα» του Mega.

Σημειώνεται, ότι η 40χρονη Ενκελέιντα δολοφονήθηκε στις 6 το πρωί και για 2 ώρες και 15 λεπτά κείτονταν νεκρή χωρίς να φροντίσουν οι αρμόδιες αρχές να την περισυλλέξουν.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1cq1rbw0s8h)

«Πάντα θα υπάρχει το μπαλάκι των ευθυνών. Όταν καλείται η αστυνομία ο πρώτος θα πρέπει να απομονώσει τη σκηνή του εγκλήματος» είπε με τη σειρά της η Πολύβια Γεράκη, ψυχοθεραπεύτρια και υπαστυνόμος ειδικών καθηκόντων ΕΛ.ΑΣ. 

«Δεν γνωρίζω εάν έφτασε το εγκληματολογικό ή ΔΙΑΣ. Εκείνος απομακρύνει τους δημοσιογράφους, τον κόσμο και τους συγγενείς. Στη συνέχεια, πρέπει να έρθει ο ιατροδικαστής. Εμείς σαν ψυχολόγοι της αστυνομίας είμαστε εκεί για να βοηθήσουμε τους συναδέλφους», συμπλήρωσε.
Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1cq3fkzrbsp)


Βούλα Δημητρίου για τη γυναικοκτονία στο Μενιδι: «Της είχε βάλει το κεφάλι σε κουβά με χλωρίνη όταν εγκυμονούσε»

Ο 50χρονος δολοφόνος της 40χρονης, που την σκότωσε με πολλαπλές μαχαιριές, σε κεντρικό δρόμο του Μενιδίου, τα ξημερώματα της Πέμπτης, αφήνοντας το μαχαίρι καρφωμένο πάνω στο άψυχο σώμα της μέχρι να φτάσουν οι αστυνομικοί στο σημείο, παραδέχτηκε κυνικά την πράξη του, χωρίς να δείχνει ίχνος μεταμέλειας.

Μάλιστα ενώπιον των αστυνομικών του Ανθρωποκτονιών που τον εξέτασαν, ο 50χρονος παραδέχτηκε ότι είχε προαποφασίσει πως θα σκότωνε την σύζυγό του, στήνοντας της καρτέρι θανάτου στον δρόμο που χρησιμοποιούσε για να πάει στη δουλειά της.
Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1cp9qb751c9)
«Έχουμε μία στυγερή δολοφονία. Το θύμα ήταν μία ηρωίδα. Της είχε βάλει το κεφάλι σε κουβά με χλωρίνη όταν εγκυμονούσε. Πληροφορήθηκε τον λόγο που δεν παρουσιάστηκε το θύμα στο δικαστήριο. Ήταν γιατί την απειλούσε. Είχε κακοποιητική συμπεριφορά και στα παιδιά. Προσφωνούσε με ακατανόμαστους χαρακτηρισμούς την κόρη του. Έλεγε στο μικρότερο παιδί ότι δεν ξέρει αν είναι δικό του παιδί. Μας τιμά η εικόνα της σορού στον δρόμο επί 5 ώρες;», είπε στην εκπομπή η Βούλα Δημητριάδου, δικηγόρος της οικογένειας του θύματος.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1cq0sgzfnr5)

Μενίδι: Το χρονικό της άγριας δολοφονίας


Η 40χρονη Ενκελέιντα εντοπίστηκε το πρωί της Πέμπτης νεκρή με ένα μαχαίρι καρφωμένο στην κοιλιά στην μέση του δρόμου, στην περιοχή των Αχαρνών, στο Μενίδι. Βασικός ύποπτος ήταν από την πρώτη στιγμή ο 50χρονος πρώην σύντροφός της με την αστυνομία να εντοπίζει τελικά τα ίχνη του και να τον συλλαμβάνει.

Όπως έγινε γνωστό, η άτυχη γυναίκα, που είχε καταγωγή από την Αλβανία, είχε προχωρήσει συνολικά σε τρεις καταγγελίες κατά του 50χρονου πρώην συντρόφου της, επίσης αλβανικής καταγωγής, για ενδοοικογενειακή βία. Η τελευταία από τις καταγγελίες αυτές είχε γίνει στις 7 Μαΐου, όταν η 40χρονη είχε πάει στο Αστυνομικό Τμήμα Αχαρνών και είχε υποβάλει σχετική μήνυση εις βάρος του 50χρονου, με τον οποίον είχε δύο παιδιά.

Η αστυνομία υποστηρίζει πως τότε στη 40χρονη χορηγήθηκε παραγγελία για ιατροδικαστική εξέταση και δόθηκαν πληροφορίες, οδηγίες και έντυπο υλικό, προκειμένου να λάβει εάν επιθυμεί την αναγκαία υλική συνδρομή από τους αρμόδιους φορείς. Επιπλέον, ενημερώθηκε για τη δυνατότητα εγκατάστασης, στο κινητό τηλέφωνό της, της εφαρμογής «Panic Button» και της χορηγήθηκε κωδικός για πρόσβαση στην εν λόγω εφαρμογή, το οποίο η 40χρονη δεν ενεργοποίησε. Σύμφωνα με πληροφορίες από τις αρμόδιες πηγές ο διοικητής του Αστυνομικού τμήματος ενδοοικογενειακής βίας την κάλεσε δυο μέρες μετά το συμβάν και του απάντησε ότι «είναι εντάξει».