«Όχι» στη συνένωση των δικογραφιών αποφάσισε την Παρασκευή το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών απαντώντας στο αίτημα της υπεράσπισης της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Η 34χρονη που κατηγορείται για τις δολοφονίες των τριών παιδιών της είχε καταθέσει στις αρχές Σεπτεμβρίου, μέσω του συνηγόρου της, Αλέξη Κούγια, αίτημα με το οποίο ζητούσε οι δύο δικογραφίες που έχουν σχηματιστεί (η πρώτη για το θάνατο της Τζωρτζίνας και η δεύτερη για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας) να συνενωθούν σε μία «λόγω προφανούς συνάφειας των διερευνώμενων-φερόμενων αδικημάτων, προς το σκοπό της ενιαίας ανακριτικής διερεύνησής τους, της ενιαίας κρίσης αυτών από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών και της συνεκδίκασής τους». Μάλιστα, στην αίτηση, η Ρούλα Πισπιρίγκου είχε αναφερθεί και στην υπόθεση Λιγνάδη αναφορικά με το ενδεχόμενο δεύτερης προφυλάκισής της: «Επειδή θεωρητικά, όσο οι δικογραφίες παραμένουν χωριστές, υπάρχει το ενδεχόμενο εκδόσεως δεύτερου εντάλματος προσωρινής κράτησης στη δεύτερη υπόθεση και έτσι προσβάλλονται τα υπερασπιστικά μου δικαιώματα, ενώ στην ουσία πρόκειται περί μίας υποθέσεως και δεν επιτρέπεται να εκδοθεί δεύτερο ένταλμα, όπως έχει ήδη έχει κριθεί στην υπόθεση του Δημητρίου Λιγνάδη».

Μετά την υποβολή του αιτήματος, η ανάκριση για τη Μαλένα και την Ίριδα είχε σταματήσει, ώστε να κριθεί το αίτημα από το Συμβούλιο. Οι δικαστές του Συμβουλίου αποφάνθηκαν τελικά αρνητικά, καθώς έκριναν ότι η συνένωση των δύο δικογραφιών δεν θα συνεισέφερε κάτι, καθώς οι δύο υποθέσεις βρίσκονται σε διαφορετικό δικονομικό στάδιο. Η δικογραφία που αφορά την Τζωρτζίνα βρίσκεται λίγο πριν από την έκδοση βουλεύματος για την παραπομπή της σε δίκη, ενώ η δεύτερη υπόθεση για τη Μαλένα και την Ίριδα βρίσκεται στην ανάκριση, στο στάδιο εξέτασης μαρτύρων.

Μέχρι στιγμής έχουν καταθέσει όλοι οι ιατροδικαστές που υπέγραψαν τόσο το πρώτο όσο και τα δεύτερα ιατροδικαστικά πορίσματα για τις αιτίες θανάτου των δύο κοριτσιών, καθώς και -υπό άκρα μυστικότητα- ο πατέρας τους Μάνος Δασκαλάκης. Μετά το πέρας των καταθέσεων θα κληθεί σε απολογία η Ρούλα Πισπιρίγκου.

Δημοσιεύτηκε στις 3/10 στην εφημερίδα ΟΝ ΤΙΜΕ