Εντός των αρχών του ερχομένου Νοεμβρίου αναμένεται να επιστρέψουν κανονικά στην εργασία τους στο δημόσιο σύστημα Υγείας της χώρας μας οι περίπου 2.000 υγειονομικοί όλων των ειδικοτήτων, οι οποίοι απέχουν ακόμη και σήμερα του εμβολιασμού κατά του νέου κοροναϊού και παραμένουν, έτσι, σε αναστολή εργασίας.

«Ο αρχικός σχεδιασμός ήταν ότι θα το εξετάσουμε τον Δεκέμβριο. Με τα δεδομένα που έχουμε τώρα είναι να παρθεί η απόφαση εντός του Οκτωβρίου. Η κατεύθυνση που έχει πάρει η κυβέρνηση είναι ότι θα εξετάσει τα δεδομένα της πανδημίας. Εάν τα δεδομένα δεν δικαιολογούν τη συνέχιση του μέτρου θα επιστρέψουν. Εάν δικαιολογούν τη συνέχιση του μέτρου θα παραμείνουν σε αναστολή. Η θέση που έχουμε αποφασίσει κυβερνητικά είναι ότι ακολουθούμε την πανδημία», δήλωσε σήμερα το πρωί ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA».

Η εξάπλωση της επιδημίας του νέου κοροναΪού στη χώρα μας κατά τη διάρκεια του τρέχοντος Οκτωβρίου παραμένει σε σχετικά χαμηλά επίπεδα, με το σύστημα Υγείας να μην πιέζεται σε καμία περίπτωση ούτε από τον αριθμό των νοσηλευομένων ασθενών με νόσο COVID – 19 ούτε από τον αριθμό των διασωληνωμένων ασθενών με πολύ σοβαρή νόσο COVID – 19. Εάν αυτή η εικόνα της επιδημίας στη χώρα μας παραμείνει σταθερή, όσον αφορά τους ως άνω δύο “σκληρούς” δείκτες και ανεξάρτητα από το εύρος της διασποράς των καταγεγραμμένων κρουσμάτων του νέου κοροναϊού, η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας δεν μπορεί παρά να εισηγηθεί την επιστροφή των ανεμβολίαστων υγειονομικών στην εργασία τους.

Σημειώνεται ότι ο αριθμός των ανεμβολίαστων γιατρών, οι οποίοι παραμένουν ακόμη και σήμερα σε αναστολή εργασίας, δεν υπερβαίνει τους 170 για όλη τη χώρα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, τα οποία έχει δώσει στη δημοσιότητα ο ίδιος ο Θάνος Πλεύρης.