Συνελήφθησαν από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηρακλείου οι φερόμενοι ως διαρρήκτες πέντε σπιτιών, οι οποίοι κατηγορούνται για κλοπές στην Κρήτη. Οι πληροφορίες θέλουν δύο άντρες από την Αλβανία, 27 και 25 χρόνων, να έχουν συλληφθεί.

Οι κλοπές φέρεται να έγιναν κατά τη διάρκεια γάμου στα Πεζά, έξω από το Ηράκλειο, με την πληροφορία να καταφτάνει στους έντρομους καλεσμένους του ενώ χόρευε η νύφη.

Μάλιστα, όλες οι διαρρήξεις που καταγγέλθηκαν στην Αστυνομία φέρεται να έγιναν στο δήμο Αρχανών Αστερουσίων, κατά το e-kriti. Οι δύο πιθανώς έγιναν στο χωριό Κελιά και οι τρεις στο χωριό Αγίες Παρασκίες. Επίσης, ένα εκ των θυμάτων φαίνεται πως ήταν η ξαδέλφη της νύφης, που από την οικία της λήφθηκαν κοσμήματα δικά της και της μητέρας της, εκτός των άλλων. Πάντως, υπήρχαν αρκετοί που δεν ίδρωσαν με το γεγονός και παρέμειναν στο γλέντι, ενώ το σπίτι των νιόπαντρων έμεινε άθικτο.

Μάλιστα, το εύρος της δράσης των δύο αντρών δεν ήταν μονοήμερο, αφού, με βάση τις πληροφορίες, είχαν ξεκινήσει τις διαρρήξεις και τις κλοπές από τις 24 Σεπτεμβρίου. Η είδηση του γλεντιού του γάμου που έγινε το Σάββατο ήταν μάλλον χαράς Ευαγγέλια για τους ίδιους, διότι ήξεραν ακριβώς ποιοι θα έλειπαν από τα σπίτια τους. Αυτό, πάντως, δημιουργεί απορία, μια και στο άκουσμα των ονομάτων τους δεν ανιχνεύθηκε σύνδεση τέτοια που να λογικοποιεί την πληροφόρηση που ενδεχομένως είχαν.

Η συνολική λεία τους ήταν χρυσαφικά της τάξης των 11.000 ευρώ, ενώ βρέθηκε και ένα ποσό 500 ευρώ.