Τρεις συλληφθέντες, που κατηγορούνται για αρπαγή και για απόπειρα εκβίασης 43χρονου στην Κάτω Αχαΐα, θα οδηγηθούν ενώπιον του ανακριτή Πατρών αύριο, Τετάρτη 5 Οκτωβρίου.

Πατέρας και γιος ηλικίας 54 και 24 ετών και ένας 29χρονος μαζί με δυο ακόμα άτομα, άρπαξαν από το σπίτι του στη συνοικία «τσιγγάνικα» τον άνδρα και τον μετέφεραν σε ερημική τοποθεσία σε κοντινή απόσταση από την οικία του.

Εκεί, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Πελοπόννησος», τον απείλησαν και ζήτησαν 20.000 ευρώ προκειμένου να «ξεχαστεί» επεισόδιο που είχε σημειωθεί μεταξύ τους προ ημερών.

Το επεισόδιο

Συγκεκριμένα οι τρεις κατηγορούμενοι μετέβησαν στο σπίτι του θύματος, του είπαν να βγει έξω και στη συνέχεια ασκώντας του σωματική βία και παρά τη θέληση του τον έβαλαν στο αυτοκίνητό τους για μια «βόλτα».

Σύμφωνα πάντα με την ίδια εφημερίδα, θύτες και θύμα δεν είχαν προσωπικές συναλλαγές, ωστόσο οι δράστες απαιτούσαν την καταβολή του χρηματικού ποσού ως αποζημίωση για τον τραυματισμό ενός εκ των εμπλεκόμενων στο επεισόδιο, ο οποίος φέρεται να τραυματίστηκε στην οδοντοστοιχία κατά τη διάρκεια του τσακωμού. Για να εκφοβίσουν τον 43χρονο έθεσαν θέμα «βεντέτας» εάν δεν τους δώσει τα χρήματα που θέλουν.

Αφέθηκε ελεύθερος

Μετά την προειδοποιητική «βόλτα» ο 43χρονος αφέθηκε ελεύθερος και για το περιστατικό ενημερώθηκε η Αστυνομία. Ο εντοπισμός και η σύλληψη των δραστών ήταν θέμα χρόνου για τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Δυτικής Αχαΐας, καθώς ήξεραν με ποιους είχαν να κάνουν. Πριν την αρπαγή του, το θύμα είχε υποβάλει μήνυση για εκβίαση σε βάρος συγκεκριμένων προσώπων.