Σε απόγνωση εμφανίζονται οι εξωτερικοί φρουροί του Κορυδαλλού, καταγγέλλοντας μεταξύ άλλων πως είναι «θέμα χρόνου και τύχης πλέον να θρηνήσουμε θύματα ή να γελοιοποιηθούμε από κάποια απόδραση κρατουμένων».

Εγκαταλείπουν τις σκοπιές στις φυλακές για να… φυλάνε ασθενείς κρατούμενους σε διασκορπισμένα νοσηλευτικά ιδρύματα. Ως επιστέγασμα ήρθε η ανακοίνωση για νέα αναστολή των αδειών τους, την ώρα που ήδη τους οφείλονται 350 ρεπό.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το Σωματείο Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρούρησης Καταστημάτων Κράτησης Αττικής (ΣΥΕΦΚΚΑ), την ώρα που «η πολιτική ηγεσία προωθεί το νέο σωφρονιστικό κώδικα, διατυμπανίζοντας και πιθανότατα πιστεύοντας ότι βελτιώνει την κατάσταση στα καταστήματα κράτησης, δυστυχώς η πραγματικότητα μας διαψεύδει οικτρά».

Στην έντονη διαμαρτυρία τους προς τις αρμόδιες Αρχές, ουσιαστικά αναφέρουν πως το ποτήρι ξεχείλισε, όταν πριν από μερικά 24ωρα -και ενώ μήνες τώρα το συγκρότημα του Κορυδαλλού φρουρείται με ελάχιστες σκοπιές επανδρωμένες- οι εξωτερικοί φρουροί ενημερώθηκαν για άλλη μια αναστολή αδειών από τη διοίκηση του τμήματος, η οποία έρχεται να προστεθεί στις αναστολές αδειών σε όλες τις εορταστικές περιόδους, Χριστουγέννων, Πρωτοχρονιάς και Πάσχα, και στα χιλιάδες ρεπό τα οποία οφείλονται σε 230 εξωτερικούς φρουρούς του ΤΕΦΚΚ Κορυδαλλού, καθώς σε καθένα εξωτερικό φρουρό οφείλονται άνω των 350 ρεπό.

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα ΟΝ ΤΙΜΕ στις 5/10