Το Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής ανακοίνωσε την εξάρθρωση συμμορίας γυναικών, η οποία άνοιγε σπίτι σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., πρόκειται για τέσσερις γυναίκες που συνελήφθησαν το μεσημέρι της περασμένης Δευτέρας στον Νέο Κόσμο από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και πλέον κατηγορούνται για τα αδικήματα των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών με διάρρηξη από άτομα που έχουν ενωθεί για να διαπράττουν κλοπές και απόπειρα ληστείας.

Λίγο πριν τη σύλληψή τους, οι τέσσερις γυναίκες είχαν μπει σε πολυκατοικία στην περιοχή του Νέου Κόσμου και είχαν διαπράξει κλοπή από οικία και απόπειρα ληστείας.

Οι αστυνομικοί που έφτασαν στο σημείο, εντόπισαν τις τέσσερις γυναίκες, τις ακινητοποίησαν και τις οδήγησαν στο Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας, όπου και συνελήφθησαν.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι κατηγορούμενες, τουλάχιστον από τον Οκτώβριο του 2021, είχαν συστήσει συμμορία, με σκοπό τη διάπραξη διαρρήξεων-κλοπών από οικίες σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., τα μέλη της θηλυκής συμμορίας έμπαιναν στις πολυκατοικίες και έπειτα άνοιγαν διαμερίσματα, από το εσωτερικό των οποίων αφαιρούσαν χρήματα και κοσμήματα, τα οποία στη συνέχεια πωλούσαν.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

2 δακτυλίδια
αλυσίδα λαιμού.
τσαντάκι μέσης
το χρηματικό ποσό των 53,77 ευρώ
κινητό τηλέφωνο

Μέχρι στιγμής, έχουν εξιχνιαστεί έξι διαρρήξεις, με τις τέσσερις γυναίκες να έχουν κατηγορηθεί και στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα.