Αναγνωρίζοντας την συμβολή των τεχνών στην προώθηση της σωματικής, ψυχικής και κοινωνικής υγείας των ατόμων και ιδίως των επαγγελματιών υγείας, η Διοίκηση της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς & Αιγαίου εγκαινιάζει στις 14 Οκτωβρίου 2022 την Έκθεση Τέχνης των Υγειονομικών Νοσοκομείων και δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας αρμοδιότητάς της με τη διεξαγωγή του Πολυδραστικού Συμποσίου TEXNH & ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΙ «Regaining Balance».

Η πρωτοβουλία αυτή στοχεύει να αναδείξει την απόλυτη αξία του ανθρώπινου κεφαλαίου της Οικογένειας της 2ης Υγειονομικής περιφέρειας συγκεντρώνοντας έργα ως απόψεις εργαζόμενων στο Εθνικό Σύστημα Υγείας του Πειραιά, Δυτικής Αθήνας, Δυτικής Αττικής, Βορείου και Νοτίου Αιγαίου. Έμφαση θα δοθεί στον τρόπο που η ενασχόληση με την τέχνη βοήθησε τους υγειονομικούς να διαχειριστούν την πανδημία και τις στρεσσογόνες καταστάσεις του επαγγέλματός τους. Κατά κάποιο τρόπο ανακτάται μια ισορροπία, που αποτελεί προϋπόθεση για την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών στους ασθενείς και υγιή άτομα. Η θεματική επιλογή βασίζεται σε πρόσφατη τεκμηρίωση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Η έκθεση εικαστικών θα είναι ανοιχτή για το κοινό από 14-22 Οκτωβρίου 2022 και ώρες 12.00-20.00 στην Πέτρινη Αποθήκη του ΟΛΠ, Προβλήτα Ε2, Λιμάνι Πειραιά.

Η διάθεση του χώρου, αποτελεί ευγενική προσφορά της ΟΛΠ Α.Ε.-COSCO SHIPPING.