«Σε εξέλιξη οι έρευνες διάσωσης, στην ουσία πρόκειται για επιχείρηση ανεύρεσης πνιγμένων», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Εκείνη κι εγώ» με τον Θανάση Φουσκίδη και τη Στέλλα Γκαντώνα ο δήμαρχος Κυθήρων, Ευστράτιος Χαρχαλάκης, με αφορμή το πολύνεκρο ναυάγιο στα Κύθηρα.

Ειδικότερα, ανέφερε πως έχουν διασωθεί 80 άνθρωποι ενώ 15 με 20 αγνοούνται.

Παράλληλα, ο κ. Χαρχαλάκης τόνισε πως έχουν ανευρεθεί 7 σοροί ενώ όπως ανέφερε «έξι πνίγηκαν χθες μπροστά στα μάτια μας».

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Ευστράτιου Χαρχαλάκη στα Παραπολιτικά 90,1

Με αφορμή το πολύνεκρο ναυάγιο στα Κύθηρα

Ε.ΧΑΡΧΑΛΑΚΗΣ: Είναι σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες διάσωσης, στην ουσία πρόκειται για επιχείρηση ανεύρεσης πνιγμένων. Εμείς διασώσαμε 80 άτομα εχθές το βράδυ οπότε υπολογίστε ότι 15 με 20 είναι οι αγνοούμενοι. Νομίζω ότι ήδη έχουν ανευρεθεί 7 πτώματα. 6 άτομα εχθές πνίγηκαν μπροστά στα μάτια μας.

Ε.ΧΑΡΧΑΛΑΚΗΣ: Ήταν όλοι οι παράγοντες εναντίον των ανθρώπων αυτών εχθές, νύχτα με 10 μποφόρ ριπές ανέμου και στο χειρότερο δυνατό σημείο. Αν αυτό το σκάφος είχε χτυπήσει 30 μέτρα πιο βόρεια θα ήταν στην αμμουδιά. Ήταν σε ένα πάρα πολύ δυσπρόσιτο σημείο. Κινητοποιήσαμε γερανό οικοδομικό, ήταν σωτήρια η παρέμβαση του γερανού γιατί τους έβγαζε δύο-δύο στο σάκο, στο σάκο που κουβαλάνε το αμμοχάλικο δυστυχώς όμως αυτοί οι άνθρωποι ήταν στοιβαγμένοι κάτω σε ένα υποτυπώδες πλάτωμα και όπως κοπάναγε η θάλασσα έπαιρνε και έναν-δύο μαζί της και σε 5 δευτερόλεπτά μέσα τους έπνιγε.

Ε.ΧΑΡΧΑΛΑΚΗΣ: Το Λιμενικό ανταποκρίθηκε άμεσα και ήρθε και ελικόπτερο όμως το ελικόπτερο δεν μπορούσε ουσιαστικά να επιχειρήσει λόγω του καιρού και λόγω του σημείου και έτσι η όλη διαδικασία διάσωσης έγινε από ξηράς, από τις τοπικές δυνάμεις. Κινητοποιήθηκαν οι πάντες το τοπικό νοσοκομείο, η Πυροσβεστική, η Αστυνομία, η ομάδα διάσωσης, οι εθελοντές του δήμου, εθελοντές γενικότερα υπήρξε μια κινητοποίηση μεγάλη νομίζω ότι ήταν από τις δυσκολότερες επιχειρήσεις διάσωσης που έχει γίνει γενικότερα.