Σταδιακή βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός το Σάββατο, με αποτέλεσμα να ανέβει λίγο η θερμοκρασία σε αρκετές περιοχές.

Η μέρα θα ξεκινήσει με αίθριο καιρό και ανέφελο ουρανό. Σταδιακά όμως και από τα δυτικά θα αναπτυχθεί αραιή συννεφιά, η οποία κατά τόπους και κατά περιόδους θα πυκνώνει στην ηπειρωτική κυρίως χώρα. Χωρίς όμως να σημειωθούν βροχοπτώσεις. Από την άλλη μεριά όμως, στα νησιά του Αιγαίου, παροδικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν από το πρωί στην Εύβοια, στις Κυκλάδες, ίσως και σε ένα τμήμα της ανατολικής Αττικής και στην Κρήτη.

Στις συγκεκριμένες περιοχές, μέχρι τις Κυκλάδες περιμένουμε ψιλόβροχο, στην Κρήτη όμως ο καιρός θα είναι και πάλι βροχερός, με μέτριας έντασης βροχή για το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει νέα μικρή άνοδο. Το θερμόμετρο θα πλησιάσει τους 25 στα βόρεια, μέχρι 28 βαθμούς στη δυτική Ελλάδα και 26-27 βαθμούς στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά. Στο Αιγαίο οι μέγιστες θα κυμανθούν κοντά στους 22-27 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα διατηρηθούν σε βόρειες διευθύνσεις. Στο Ιόνιο 3-5 μποφόρ και στο Αιγαίο με ένταση 4-6 μέχρι το μεσημέρι και 7 μποφόρ, αλλά στη συνέχεια βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Στην Αττική θα επικρατήσει αίθριος καιρός με λιακάδα και αραιή νέφωση το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17-26 βαθμούς και οι άνεμοι βόρειοι 4-6 στα ανατολικά μέχρι το μεσημέρι και 7 μποφόρ, στη συνέχεια θα υποχωρήσουν.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα κυλήσει σε παρόμοιο μοτίβο, με ηλιοφάνεια και αραιές νεφώσεις μετά το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14-24 βαθμούς Κελσίου και στο Θερμαϊκό θα πνέει ήπιος νότιος άνεμος 2-3 μποφόρ.