Το Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2022 ξεκίνησε στο Πετροχώρι Ξάνθης η τακτική άσκηση μετά στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) μεταξύ Ελληνικών και Αμερικανικών δυνάμεων με την επωνυμία «Ολυμπιακή Συνεργασία -22» (“Olympic Cooperation-22”), η οποία πρόκειται να διαρκέσει μέχρι την 21η του μηνός.

Στην προαναφερθείσα εκπαιδευτική δραστηριότητα από ελληνικής πλευράς συμμετέχουν τμήματα της 71ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας (71 A/M ΤΑΞ), της XXV (25ης) Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας (ΧΧV ΤΘΤ) και της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού (1η ΤΑΞΑΣ), ενώ από αντίστοιχης αμερικανικής συμμετέχουν τμήματα της ιστορικής 101ης Αερομεταφερόμενης Μεραρχίας, οι αλεξιπτωτιστές της οποίας ήταν μεταξύ των πρώτων που πάτησαν το πόδι τους στην κατεχόμενη από τους Ναζί Νορμανδίας, λίγες ώρες πριν την έναρξη της μεγάλης συμμαχικής αποβάσεως στη Νορμανδία, στις 6 Ιουνίου 1944! Αξίζει να σημειωθεί ότι στην άσκηση θα συμμετέχουν με καθεστώς «Παρατηρητή» η Κύπρος και η Αίγυπτος.

olimpiaki-sunergasia
olympiakisynergasia22
olimp-synergasia

 
Η άσκηση «Ολυμπιακή Συνεργασία – 22», η οποία θα ολοκληρωθεί στις 21 Οκτωβρίου 2022, «είναι διμερής ΤΑΜΣ επιπέδου Τακτικού Συγκροτήματος Επιλαρχίας Μέσων Αρμάτων (ΤΣ ΕΜΑ). Κατά την διάρκεια της άσκησης, η οποία θα διεξαχθεί με χρήση πραγματικών πυρών και Συστημάτων Εξομοίωσης Τακτικής Εμπλοκής (ΣΕΤΕ), θα εξεταστούν αντικείμενα επιθετικών και αμυντικών επιχειρήσεων» σημειώνεται από το ΓΕΣ.

ol-synerg
olymp-synergasia22
olimpiaki-synergasia22