Από τις δύο το μεσημέρι της Δευτέρας, οι τρεις νέοι σταθμοί του Μετρό στον Πειραιά, «Μανιάτικα», «Πειραιάς» και «Δημοτικό Θέατρο», παραδόθηκαν στο επιβατικό κοινό.

Οι τρεις νέοι σταθμοί θα εξυπηρετούν δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους και πολίτες. Σύμφωνα με τους υπεύθυνους με τη λειτουργία των παραπάνω σταθμών προβλέπεται ημερήσια αύξηση της συνολικής επιβατικής κίνησης στο δίκτυο του Μετρό κατά 132.000 πολίτες ημερησίως, μειώνοντας τόσο την κυκλοφορία των Ι.Χ. οχημάτων κατά 23.000 ημερησίως όσο και τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 120 τόνους ημερησίως.

Σημειώνεται δε, ότι ο συνολικός χρόνος από το λιμάνι μέχρι το αεροδρόμιο θα διανύεται με το Μετρό σε μόλις 55 λεπτά.

Οι τρείς νέες στάσεις του μετρό στον Πειραιά, τις τελευταίες ώρες «αποκαλύπτονται» μέσα από φωτογραφίες και το εσωτερικό τους φαίνεται ξεχωριστό και ιδιαίτερο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ που παρουσιάστηκε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega» με τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο και την Ανθή Βούλγαρ

Ακρως εντυπωσιακός ο μπλε σταθμός «Δημοτικό Θέατρο». Στον σταθμό έχει την τιμητική του το νερό και κάθε χώρος του είναι σαν να βρίσκεσαι σε πλοίο. Από το μπλε του χρώμα, το τεράστιο H2O ζωγραφισμένο στους διαδρόμους του, μέχρι τον εντυπωσιακό χάρτη στην οροφή του και την λέξη «νερό» που είναι γραμμένη σε διαφορετικές γλώσσες δίπλα από τις κυλιόμενες σκάλες. Πρόκειται αδιαμφισβήτητα για έναν από τους εντυπωσιακότερους σταθμούς Μετρό σε όλη την Αττική.

Ο σταθμός του Μετρό Πειραιάς, δεν θα μπορούσε παρά να τιμά την… κόκκινη ιστορία της πόλης. Η καρδιά του Πειραιά είναι κόκκινη και αυτό δεν θα μπορούσε να το παραβλέψει ούτε το Μετρό.

Εντυπωσιακός και ο σταθμός στα Μανιάτικα. Πρόκειται για τον πρώτο σταθμό της νέας προέκτασης μετά το σταθμό της Νίκαιας, που είχε εγκαινιαστεί τον Ιούλιο του 2020. Κυριαρχεί το μπλε και το κίτρινο χρώμα, άκρως εντυπωσιακός και σύγχρονος και αυτός.