Ανατριχίλα προκαλούν οι πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για τη σορό 44χρονης στην Αχαΐα που βρέθηκε σε «κατάσταση μουμιοποίησης».

Σύμφωνα με το pelop.gr, τα στοιχεία που προκύπτουν από τη διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής, καθώς δεν έγινε αυτοψία στον χώρο, δείχνουν ότι η γυναίκα απεβίωσε τουλάχιστον 25 ημέρες πριν βρεθεί νεκρή μέσα στο σπίτι της από κάτοικο του χωριού Κάλανου, στο Δήμο Ερυμάνθου.

Από την ιατροδικαστική εξέταση δεν ήταν δυνατόν να προσδιοριστεί η αιτία θανάτου, λόγω και της απουσίας «υλικού» προς εξέταση. Ειδικότερα στην έκθεση που συντάχθηκε αναφέρεται «απροσδιόριστη η αιτία θανάτου, αποκλειόμενων σκελετικών κακώσεων».

Σημειώνεται ότι η σορός της άτυχης γυναίκας βρέθηκε, όταν κάτοικος του χωριού, ανησύχησε για την 44χρονη, η οποία δεν είχε δώσει για μέρες σημάδι ζωής, και επισκέφθηκε το σπίτι της.

Άφηναν φαγητό έξω από την πόρτα της

Η γυναίκα είχε επιστρέψει στον τόπο καταγωγής της και το πατρικό της πριν από περίπου 5 χρόνια, όπου και ζούσε μόνη της. Οι επαφές της με τους συγχωριανούς και συγγενείς ήταν ελάχιστες, ενώ τις περισσότερες φορές επέλεγε τη μοναξιά της.

Κάποιοι μάλιστα άφηναν φαγητό έξω από την πόρτα της, όταν διαπίστωναν πως δεν είχε καμία διάθεση επικοινωνίας. Το ίδιο συνέβαινε και με το μοναδικό κοντινό της άνθρωπο, τον αδελφό της που ζει στην Πάτρα και την επισκεπτόταν συχνά, φροντίζοντας να της μεταφέρει τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης.

Έπασχε από βαριάς μορφής κατάθλιψη

Όπως λένε οι κάτοικοι, πρόκειται για μια «ταλαιπωρημένη ψυχή που ορφάνεψε από μητέρα όταν ήταν 3 ετών. Ηταν μια πανέμορφη κοπέλα», επισημαίνοντας πως η διάλυση του γάμου της και η απώλεια του πατέρα της επιδείνωσαν την ψυχολογική της κατάσταση.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η άτυχη γυναίκα έπασχε από βαριάς μορφής κατάθλιψη και για τον λόγο αυτό κατά το παρελθόν είχε νοσηλευτεί σε ψυχιατρική κλινική, ενώ όταν έγινε προσπάθεια να της παρασχεθεί βοήθεια με ψυχολόγους από το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου αρνήθηκε να τους συναντήσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες του pelop.gr, όταν ήταν 3 ετών, η μητέρα της αυτοκτόνησε στο μπάνιο του σπιτιού τους, όταν λούστηκε με εύφλεκτο υλικό. Λίγα χρόνια αργότερα ο πατέρας της ξαναπαντρεύτηκε.