Στο ζουμί του βράζει τα τελευταία 24ωρα ο έγκλειστος στις φυλακές Κορυδαλλού, Μπάμπης Αναγνωστόπουλος.

Ο ισοβίτης πιλότος, που στις 11 Μαΐου του 2021 δολοφόνησε στον ύπνο της την 20χρονη σύζυγό του Καρολάιν Κράουτς και δεν δίστασε στη συνέχεια να βάλει πάνω στο άψυχο σώμα της τη μόλις 11 μηνών τότε κόρη τους Λυδία, θυμήθηκε ξαφνικά το… καλό του παιδιού του και δήλωσε μέσω του συνηγόρου του αντίθετος στην απομάκρυνση του μικρού κοριτσιού από την Ελλάδα.

Όπως είναι ήδη γνωστό, οι γονείς της αδικοχαμένης Καρολάιν μαζί με τη δίχρονη εγγονή τους, το βράδυ της περασμένης Κυριακής, έφυγαν από την Αλόννησο με προορισμό τις Φιλιππίνες. Η γιαγιά της Λυδίας, Σούζαν Ντέλα Κουέστα, κατάγεται από τη χώρα του Ειρηνικού, ενώ στη Μανίλα κατοικεί η μεγαλύτερη κόρη της και ετεροθαλής αδελφή της Καρολάιν, Ντόνα Σάι, μαζί με το σύζυγο και τα τρία παιδιά της. Η 39χρονη είχε σοκαριστεί από τη στυγερή δολοφονία της αδελφής της και είχε εδώ και καιρό δηλώσει την πρόθεσή της να πάρει στο σπίτι της την ανιψιά της, κάτι με το οποίο συμφωνούσε τόσο η μητέρα της όσο και ο πατέρας της άτυχης 20χρονης, o Βρετανός Ντέιβιντ Κράουτς.

Μόλις ο δολοφόνος πιλότος ενημερώθηκε μέσα στη φυλακή για την εξέλιξη αυτή, αιφνιδιάστηκε, παρά το γεγονός ότι οι γονείς της άγρια δολοφονημένης Καρολάιν πρόσφατα είχαν δηλώσει ότι θα κάνουν τα πάντα προκειμένου η εγγονή τους να μην ξαναδεί ποτέ τον πατέρα της, ενώ σκοπεύουν να αλλάξουν μέχρι και το επίθετο της μικρής Λυδίας. Όπως δήλωσε ο δικηγόρος του 34χρονου πιλότου, Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης, η απομάκρυνση της μικρής από την Ελλάδα ήταν μια εξέλιξη που δεν την περίμενε ο εντολέας του.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του ισοβίτη δολοφόνου δήλωσε χαρακτηριστικά: «Πρόκειται για μία απρόσμενη παραβίαση του δικαιώματος της επικοινωνίας για την οικογένεια του εντολέα μου. Αυτή η εξέλιξη και η μη επικοινωνία με τους γονείς του Μπάμπη δεν θα κάνει καλό στο παιδί. Είμαι βέβαιος ότι θα δοθεί μία λύση μέσω της δικαστικής οδού. Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος σίγουρα δεν περίμενε αυτή την εξέλιξη. Έχουν γίνει μεγάλες προσπάθειες για την προάσπιση του παιδιού, όπως η παραίτηση από δικαιώματα και η μεταβίβαση της περιουσίας του εντολέα μου».

Μακριά από όλους και όλα

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος της οικογένειας Κράουτς ανέφερε: «Η κ. Σούζαν Κράουτς και η εγγονή της Λυδία έχουν αναχωρήσει για τις Φιλιππίνες. Θα επιστρέψουν φυσικά ξανά στην Ελλάδα. Η κ. Κράουτς έχει την αποκλειστική επιμέλεια της μικρής και κάνει πάντα το καλύτερο δυνατό για την κόρη της Καρολάιν». Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως, η σκέψη της οικογένειας είναι να παραμείνει το παιδί εκεί για την υπόλοιπη ζωή του και να μεγαλώσει μακριά από οτιδήποτε θυμίζει το τραγικό τέλος της μητέρας της καθώς και από την επιρροή του φυλακισμένου πατέρα της. Μάλιστα, θα ζητήσουν δικαστικά η επικοινωνία με τους γονείς του καταδικασμένου πιλότου να γίνεται μέσω skype.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η οικογένεια της Καρολάιν μπορεί να αποφασίσει μονομερώς για τον τόπο διαμονής της μικρής Λυδίας καθώς ασκούν τη γονική μέριμνα και την επιμέλεια του παιδιού, ύστερα από δικαστική απόφαση.

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα ΟΝ ΤΙΜΕ στις 13/10