«Είναι πολύ εύκολο να φτάσουν στα ίχνη τους και ήδη έχουνε φτάσει. Οπωσδήποτε πρέπει να διωχθούν. Πρέπει να βρεθούν και να διωχθούν», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Εκείνη κι εγώ» με τους δημοσιογράφους Θανάση Φουσκίδη και Στέλλα Γκαντώνα ο ποινικολόγος, Γιάννης Μαρακάκης σχολιάζοντας πόσο εύκολο είναι να διωχθούν όλοι όσοι εκδήλωσαν ενδιαφέρον για να έχουν σε επαφή με το 12χρόνη από τον Κολωνό.

«Νομίζω ότι το πιο δύσκολο και σκοτεινό κεφάλαιο σ’ αυτή τη φάση που βρισκόμαστε που αρκετά πράγματα έχουν έρθει στο φως είναι ο τρόπος με τον οποίο θα γίνει η διαχείριση της υπεράσπισης των δυο αυτών ανθρώπων αλλά και των υπολοίπων που θα συλληφθούν γιατί προφανώς η ατζέντα είναι μεγάλη. Και αναφέρομαι στο γεγονός ότι αποποιηθήκαν τον βιασμό. Δηλαδή ούτε λίγο ούτε πολύ ισχυριστήκαν ότι έκαναν και η οποιαδήποτε συνεύρεση με το παιδάκι αυτό ήταν συναινετική», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πονικολόγος.

Ερωτηθείς αν υπάρχει περίπτωση να σταθεί νομικά αυτό το επιχείρημα, ο κ. Μαρακάκης απάντησε: «Δεν το είπανε τυχαία, υπάρχει συγκεκριμένη διάταξη όπου είναι η σεξουαλική πράξη με ανήλικο με αμοιβή. Κι αυτό το λέω διότι εάν κι εφόσον ο πιο νοσηρός νους θα έλεγε ότι μπορεί να κατάφερναν να υπαχθούν σ’ αυτή τη διάταξη σημαίνει ότι γλιτώνουν τα ισόβια διότι το προβλεπόμενο πλαίσιο ποινής εκεί είναι τουλάχιστον 10 με 15 χρόνια».

«Εγώ λέω απλά τώρα ότι ποιος είναι ο ισχυρισμός αυτών των ανθρώπων οι οποίο δεν μπορούν να κρυφτούν και φυσικά θα είναι και περισσότεροι οι οποίο δεν μπορούν να κρυφτούν, και θα έρθουν να πουν ''ναι μας πουλούσε περιχαρής υπηρεσίες και το έκανε συναινετικά και το ήθελε''. Δηλαδή θα ακούσουμε απίστευτα τέρατα. Έχουμε συνηθίσει τα τέρατα το τελευταίο εξάμηνο», υπογράμμισε ο ίδιος.

Αναφορικά με τη μαρτυρία της υπεύθυνης του οίκου ανοχής, τοποθετήθηκε λέγοντας: «Κατηγορουμένη πρέπει να πάει. Είναι από τις πιο εμφανείς, καραμπινάτες περιπτώσεις ομολογίας αυτοενοχοποίησης. Ο άνθρωπος ο οποίος φιλοξένει στο δικό του επαγγελματικό χώρο τέτοιου τύπου κακουργήματα κατ’ επανάληψη με το ίδιο πρόσωπο κι έρχεται κι ομολόγει ότι «δεν ήταν μόνο η δωδεκάχρονη αλλά τους συγκεκριμένους ανθρώπους, τον συγκεκριμένο κύριο τον έχουμε δει και με αλλά παιδιά» κι έρχεται και κραδαίνει αυτό το οπτικό υλικό για να το δώσει στην ανακρίτρια, η οποία κατά την άποψη μου κακώς την παρέδωσε στην αστυνομία, έπρεπε να το επεξεργαστεί η ίδια άσχετα του τι θα γίνει δεκτό από μέσα και τι όχι, θα πρέπει να οδηγήσει κατευθείαν και στη δική της σύλληψη. Είναι ομολογία ότι έγιναν εγκλήματα μες στο σπίτι μου».

Ερωτηθείς πόσο εύκολο είναι να διωχθούν όλοι όσοι εκδήλωσαν ενδιαφέρον να έχουν σε επαφή με το 12χρόνο παιδί, ο κ. Μαρακάκης απάντησε: «Είναι πολύ εύκολο να φτάσουν στα ίχνη τους και ήδη έχουνε φτάσει. Τώρα να μην πούμε ποιοι παρακολουθούνται και ποιοι όχι και τι περιμένουν να βρουν οι αρχές. Οπωσδήποτε πρέπει να διωχθούν. Πρέπει να βρεθούν και να διωχθούν. Θα υπάρξει ένας ισχυρισμός τον οποίο θα βαρεθείτε να τον ακούτε ότι το προφίλ του κοριτσιού παρέπεμπε σε μια κοπέλα κοντά στην ενηλικότητα, δηλαδή ότι δεν υπήρχε πλάνη όσον αφορά την ενηλικότητα της κι επειδή έχουν έρθει στο γραφείο μου αρκετά από αυτά τα μηνύματα, έχω πάρει αντίγραφα δηλαδή από κάποιες από τις στιχομυθίες μεταξύ των επίδοξων, προκύπτει ότι κάποιοι ήρθαν σε επαφή δηλαδή συναντήθηκαν με το κορίτσι και έφυγαν τρέχοντας».

Αναφορικά με το ρόλο της μητέρας, ο ποινικολόγος είπε: «Οι δικηγόροι οι οποίοι φαίνεται να μπήκαν για να εκπροσωπήσουν την οικογένεια δηλαδή αυτούς τους οποίους ασκούνε επιμέλεια και γονική μέριμνα στο ανήλικο θύμα είναι άνθρωποι οι οποίοι διορίστηκαν από τη μάνα, δεν ξέρω και σε ποιο βαθμό είχε κι ο πατέρας κάποιο ρολό σ’ αυτό. Όταν η μάνα ξαφνικά βρίσκεται κατηγορουμένη σε καμία περίπτωση δεν μπορεί εκείνη να αποφασίζει για το πως θα υπερασπιστεί το θύμα της γιατί θεωρείται κι εκείνη δράστης κατά του παιδιού. Άρα σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να ταυτιστεί η υπεράσπιση του γονέα ο οποίος είναι κατηγορούμενος με το ανήλικο. Θα υπάρξει εμπλοκή της Εισαγγελίας Ανηλίκων, πρώτα απ’ όλα φυσικά και θα απομακρυνθεί η επιμέλεια από τη μητέρα για ένα διάστημα, είναι δεδομένο αυτό και θα πρέπει να αποφασίσει η Εισαγγελία ποιος θα αναλάβει την επιμέλεια και μέριμνα του παιδιού για ένα διάστημα κι από εκεί θα γίνει διορισμός προς την υπεράσπιση του παιδιού».

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι υπάρχουν και άλλα θύματα κακοποίησης μέσα στην οικογένεια, ανέφερε: «Μα είναι δυνατόν να μην υπάρχουν; Ο ρόλος της μάνας και το ερώτημα το οποίο αυτονόητα ήρθε σε όλους μας όταν βλέπεις ένα παιδάκι μ’ ένα κινητό το οποίο είναι πανάκριβο να έρχεται μεταμεσονύκτιες ώρες στο σπίτι, γνωρίζει βέβαια η ίδια και το υπόλοιπο οικογενειακό περιβάλλον ότι παρέχει υπηρεσίες-τι είδους υπηρεσίες είναι αυτές αυτό είναι κάτι το οποίο ελέγχεται-σε ένα συγκεκριμένο κατάστημα και σε έναν συγκεκριμένο άνθρωπο και κτυπάει το κινητό της από το πρωί ως το βράδυ, είναι αδιανόητο να έγινε πρώτη φορά αντιληπτό αυτό μια θεία η οποία είχε το παιδί για 2-3 μέρες το καλοκαίρι και να μη το έχει δει η μάνα κι ο πατέρας οι οποίοι ζουν στο ίδιο σπίτι. Άρα θέλω να πω ότι αυτό το πράγμα φαίνεται να ήταν ένα κοινό μυστικό, δυσκολεύομαι πολύ να πιστέψω ότι δεν ανέχτηκαν τη συμπεριφορά του 53χρονου».