Παίρνοντας το λόγο μέσα από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού», Κώστας Γιαννόπουλος, μίλησε για την υπόθεση της 14χρονης που απήχθη το βράδυ της Παρασκευής, 7 Οκτωβρίου, από τη Νίκαια και για τη 12χρονη που έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης και βιασμού από τον 53χρονο στον Κολωνό.

Ο κ. Γιαννόπουλος μίλησε για κωλυσιεργία στην περίπτωση της 14χρονης, η οποία είπε ότι κακοποιήθηκε σεξουαλικά από πέντε άντρες, οι οποίοι την άφησαν στο Μαρκόπουλο.

Αποκάλυψε στον Νίκο Χατζηνικολάου ότι είχαν προσπαθήσει να απάγουν το κορίτσι πρωτύτερα, χωρίς επιτυχία, αλλά Amber Alert δεν βγήκε.
hamogelo

«Από την πρώτη κιόλας φορά θα έπρεπε να είχαν ληφθεί μέτρα εφόσον έχουμε στοιχεία εγκληματικής ενέργειας κατά ενός 14χρονου παιδιού. Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, έχουμε μια τέτοια φρικτή απαγωγή από τρίτα άτομα και ενώ έπρεπε να βγει amber alert, δεν δόθηκε η κατάλληλη πληροφόρηση από την αστυνομία στην εισαγγελία για να προχωρήσει το θέμα», είπε για την υπόθεση ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού».

Σε ό,τι αφορά την υπόθεση που δημιουργεί ποικίλα συναισθήματα, κυρίως δημιουργημένα από την οργή, δηλαδή εκείνη της 12χρονης στον Κολωνό, ανέφερε πως: «Δεχθήκαμε επικοινωνία από κάποιον θείο». Ότι είναι θείος, φαίνεται ότι το κατάλαβαν ύστερα από τη δημοσιοποίηση του θέματος.

Ο ίδιος μίλησε για την προσφορά του «Χαμόγελου» στην υπόθεση: «Τους είπαμε κάτι πολύ σημαντικό που φαίνεται ότι λύθηκε το κουβάρι από αυτό, τους είπαμε να πάνε στη διεύθυνση ανηλίκων, όπως και έκαναν».

Σχετικά με τη στάση των γονιών, τόνισε πως, παρά την προτροπή, «καμία επικοινωνία, καμία ενημέρωση, δεν υπήρχε από τους γονείς». Κλείνοντας, ανέφερε ότι «αυτές τις τελευταίες ημέρες δεχθήκαμε πολλές κλήσεις τις οποίες μεταβιβάσαμε στην Εισαγγελία».