Σε ηλικία 42 ετών έφυγε από τη ζωή έπειτα από μάχη με ένα σπάνιο τύπο καρκίνου ο Ολυμπιονίκης του Τάε Κβον Ντο και αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Νικολαΐδης.

Η είδηση έγινε γνωστή από μήνυμα που ανέβηκε στο προφίλ του Ολυμπιονίκη στα social media, όπου και στην τελευταία του, συγκλονιστική ανάρτηση, μετέφερε τον αγώνα που έδωσε με ένα σπάνιο τύπο καρκίνου, το καρκίνωμα nut.

«Ήταν σε προχωρημένο ήδη στάδιο από την περίοδο της διάγνωσης»

Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Αθανάσιος Δημόπουλος μίλησε στη Σταματίνα Τσιμτσιλή και το Happy Day για τον αθλητή που πάλεψε γενναία μέχρι την τελευταία στιγμή.

«Είναι μία ιδιαίτερα δυσάρεστη ημέρα. Τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του Αλέξανδρου για τη συμπαράσταση που του έδειξαν στην προσπάθεια αυτή και τον αγώνα που έκανε για 2 χρόνια για τον καρκίνο και να έχουν δύναμη να τον θυμούνται και να τιμούν τη μνήμη του.

Όντως, διαγνώσθηκε με μία πολύ σπάνια μορφή καρκίνου του πνεύμονα σε προχωρημένο ήδη στάδιο από την περίοδο της διάγνωσης. Αντιμετωπίστηκε με όλες τις ενδεδειγμένες θεραπευτικές αγωγές, ωφελήθηκε από αυτές για κάποιο χρονικό διάστημα, αλλά δυστυχώς ότι διαγνώστηκε με τη νόσο σε μεταστατικό στάδιο δεν του έδωσε τη δυνατότητα να το ξεπεράσει» είπε ο κ. Δημόπουλος, ο οποίος βρισκόταν όλο αυτό το διάστημα στο πλευρό του Αλέξανδρου Νικολαΐδη.

«Όντας παθολόγος, ογκολόγος και ερχόμενος καθημερινά σε επαφή με ασθενείς που πάσχουν από καρκίνο, προφανώς είναι μία δύσκολη περίοδος ειδικά όταν αφορούν νέα άτομα, ειδικά όταν αυτά αισθάνονται το βάρος της οικογένειας, των μικρών παιδιών, τον φόβο ότι μπορεί να τα αφήσουν πίσω, χωρίς να έχουν βοηθήσει στην ολοκλήρωση των σπουδών τους και στην αποκατάστασή τους, δημιουργεί ένα επιπλέον άγχος. Γι’ αυτό και οι λίγοι μήνες παράτασης ζωής να έχουν σημασία, ακόμη και ψυχολογική γι’ αυτούς» πρόσθεσε ο πρύτανης του ΕΚΠΑ.

Όπως τόνισε στο Happy Day ο κ. Δημόπουλος, ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης έλαβε όλα τα ενδεδειγμένα φάρμακα.