Nέα στοιχεία και πληροφορίες φτάνουν συνεχώς στην Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων, που νυχθημερόν συνεχίζει τις έρευνες για την  υπόθεση με θύμα το 12χρονο κοριτσάκι στον Κολωνό.

Όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές στο iefimerida, μετά την αποκάλυψη των στοιχείων του Ηλία Μίχου, αρκετοί είναι οι άνθρωποι που έχουν τηλεφωνήσει στην εν λόγω υπηρεσία προκειμένου να ενημερώσουν για όσα γνωρίζουν, σχετικά με την οικογένεια.

Αυτές οι πληροφορίες συγκεντρώνονται και αξιολογούνται έτσι ώστε να μπορέσουν να ξετυλίξουν ολόκληρο το κουβάρι και να πέσει άπλετο φως.

Την ίδια ώρα τα στελέχη του Ανηλίκων παίρνουν στα χέρια τους, συνεχώς και στοιχεία που προκύπτουν στην Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το iefimerida και η Κάτια Νιάκαρη, από τις ψηφιακές συσκευές του Μίχου αλλά και κυρίως και του 12χρονου παιδιού, έχουν βρεθεί συγκεκριμένες επαφές, μηνύματα και φωτογραφίες που έχουν τεθεί υπόψιν της Ασφάλειας.

Εκεί φαίνεται πως προσδιοριστεί ακριβώς τα άτομα που φέρονται να συναντήθηκαν με το κοριτσάκι και να πραγματοποίησαν σε βάρος του, τις αρρωστημένες ορέξεις τους, έναντι αμοιβής.

Νεαρά άτομα τα πρόσωπα που έδωσε η 12χρονη

Κομβικό ρόλο θα παίξει η συμπληρωματική κατάθεση της 12χρονης, η οποία ναι μεν οδηγήθηκε στο Ανηλίκων στις 12 Οκτωβρίου, όμως με την είδηση της σύλληψης της μητέρας της, φέρεται να κατέρρευσε ψυχολογικά και να μην ήταν σε θέση να δώσει νέες πληροφορίες.

Ήδη όμως σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, έχει δώσει για κάποιους από τους φερόμενους βιαστές του ονόματα, επίθετα ακόμα και τι δουλειά γνώριζε πως έκαναν.

Πρόκειται για σχετικά νεαρά άτομα, για τα οποία φέρεται επίσης να έδωσε και λεπτομέρειες για τις συναντήσεις που φέρεται να την ανάγκαζε ο 53χρονος να κάνει.

Δύσκολα τα εντάλματα ατόμων που δεν την συνάντησαν ποτέ

Για τα άτομα που έχουν ταυτοποιηθεί αναμένονται εντάλματα σύλληψης, καθώς ήδη έχουν σταλεί στοιχεία τους στις εισαγγελικές αρχές, με αστυνομικές πηγές να εξηγούν πως «δύσκολα να εκδοθούν εντάλματα και για τους άνδρες που ναι μεν ήρθαν σε επικοινωνία με τον 53χρονο ή με το προφίλ που διαχειριζόταν ο ίδιος -στην πλατφόρμα γνωριμιών για ενήλικες-,  πιστεύοντας ότι μιλούν με το κοριτσάκι, το οποίο το εμφάνιζε ως 16ετών, αλλά δεν συναντήθηκαν ποτέ.

Από τις αναλύσεις στα εργαστήρια της ΔΕΕ, προέκυψαν οι συνομιλίες κυρίως μέσω viber , όπου υπό την καθοδήγηση του βασικού κατηγορούμενου η 12χρονη, συνομιλούσε μαζί τους.

Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται όμως και στα ψηφιακά πειστήρια που κατασχέθηκαν μετά το ένταλμα για την σύλληψη της 37χρονης,  κατά τη διάρκεια της κατ' οίκον έρευνας και ανήκουν στην ίδια.

Πρόκειται μεταξύ άλλων για κινητά και τάμπλετ. Αν και εκτιμάται ότι ίσως έχει γίνει προσπάθεια να σβηστούν συνομιλίες και στοιχεία που μπορεί να την «κάψουν», είναι βέβαιο πως το έμπειρο προσωπικό της ΔΕΕ , θα καταφέρει να τα ανακτήσει.

Της έκαναν τεράστια πλύση εγκεφάλου

Το κοριτσάκι, εκτός από τον σωματικό βιασμό που υπέστη, υπέστη και μία τεράστια πλύση εγκεφάλου, ως προς το τι σημαίνουν τα χρήματα, με αποτέλεσμα ακόμα και στους προσωπικούς του λογαριασμούς σε social media να φωτογραφιζόταν κρατώντας μεγάλα χρηματικά ποσά, κάτι που γεννά επιπλέον ερωτήματα για το τι γνώριζε τελικά η μητέρα και σε τι βαθμό είχε εμπλακεί στην εκπόρνευση του ίδιου της του παιδιού.

Παράλληλα αναμένεται να δοθεί το «πράσινο» φως από την εισαγγελία, έτσι ώστε οι παιδοψυχολόγοι της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων, να μιλήσουν και στα άλλα πέντε ανήλικα αδέλφια της 12χρονης ενώ κανονική κατάθεση θα δώσουν τα δύο μεγαλύτερα ενήλικα αδέλφια της.

Η 12χρονη, σύμφωνα με όσα έχει πει η μητέρα της, απαντούσε στα μηνύματα του Ηλία Μίχου που ανακάλυψε η θεία της στην Λευκάδα, λέγοντας πως δεν ήθελε να τον δει γιατί φοβόταν μην μείνει έγκυος.

«Στα μηνύματα που διάβασε (σσ η θεία), διαπίστωσε ότι ο άνθρωπος αυτός ζητούσε από την κόρη μου να του αποστείλει φωτογραφίες και βίντεο, όπου θα έδειχνε τα γεννητικά της όργανα, όπως και έκανε. Ακόμη της έλεγε χυδαία πράγματα, όπως «θέλω να κάνουμε έρωτα, θέλω να @@@», και άλλα τέτοια. Τη ρωτούσε ακόμη αν θέλει να βρεθούν ερωτικά και η μικρή του απαντούσε πως όχι καθώς φοβάται μήπως μείνει έγκυος. Τα μηνύματα αυτά τα έβγαλε η κουνιάδα μου φωτογραφίες και μου τα έστειλε αμέσως».