Το κινητό τηλέφωνο της 12χρονης αποτέλεσε πηγή πληροφοριών και ατράνταχτων στοιχείων που οδήγησαν στα εντάλματα σύλληψης κατά τις προηγούμενες ημέρες από τα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων. Παράλληλα, το ίδιο κινητό αναμένεται να φέρει στην επιφάνεια επιπλέον στοιχεία και συνεπώς να δρομολογηθούν τις επόμενες ώρες επιπλέον συλλήψεις.

«Εν δράσει» οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας

Πρόκειται για τις τελευταίες επαφές της 12χρονης, που όπως αποδείχτηκε είχαν ενεργό ρόλο στον εφιάλτη που ζούσε για μήνες. Πλέον τα στοιχεία ταυτότητας των υπολοίπων εν δυνάμει παιδεραστών που εμπλέκονται στη σοκαριστική υπόθεση, θα προκύψουν από τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας και τις συνδυαστικές επικοινωνίες των ύποπτων με το κορίτσι, μέσω blindchat, viber αλλά και sms.

Οι 4 άνδρες που έχουν συλληφθεί κατηγορούμενοι για τον βιασμό της 12χρονης, αλλά και δύο ακόμα άτομα που ταυτοποιήθηκαν από την Αστυνομία, φαίνεται ότι δεν έμειναν στις ανώνυμες συνομιλίες στο προφίλ της 12χρονης στην εφαρμογή blindchat.
Συνομιλούσαν μαζί της και μέσω viber αλλά και με ανταλλαγή sms και μάλιστα ήταν ανάμεσα στις τελευταίες επαφές που εντοπίστηκαν στο κινητό τηλέφωνο της ανήλικης.

Ο ρόλος του «Μιχάλη»

Ανάμεσα σε αυτές τις επαφές, ήταν και ο 53χρονος κατηγορούμενος μαστροπός-βιαστής του κοριτσιού Ηλίας Μίχος, όπως επίσης και ο "Μιχάλης", ο μαστροπός – "αλιευτής πελατών", που συνόδευε τη 12χρονη στα ραντεβού με τους βιαστές και εισέπραττε τα χρήματα.

253 άτομα στη λίστα

Εν αναμονή της εκτέλεσης τριών ακόμα ενταλμάτων για τη φρικιαστική υπόθεση, στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια συνεχίζονται οι έρευνες για την ταυτοποίηση και άλλων προσώπων από τη λίστα των 253 ατόμων που επισκέφτηκαν το προφίλ της 12χρονης στην κλειστή σελίδα που είχε δημιουργήσει ο Ηλίας Μίχος.
Σύμφωνα με τον ιστότοπο thetoc.gr, οι αρχές περιμένουν τη συνδρομή από τις εταιρείες τηλεφωνίας για να δώσουν γεωγραφικό προσδιορισμό στα ύποπτα πρόσωπα, αλλά και στοιχεία ταυτότητας. Σε περίπτωση που διαπιστώνεται ποινική εμπλοκή, τα άτομα αυτά συλλαμβάνονται και θα οδηγούνται στην Ανακρίτρια.

Αυτοβούλως στην Υποδιεύθυνση Προστασίας ανηλίκων

Την ίδια ώρα η Αστυνομία συνεχίζει την έρευνα και για τα 4 ταυτοποιημένα πρόσωπα που προσήλθαν αυτοβούλως στην Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων, παραδεχομένοι ότι συνομιλούσαν με τη 12χρονη μέσω διαδικτύου. Σε περίπτωση που προκύψουν από την εξέταση στα κινητά τους τηλέφωνα στοιχεία που θα αποδεικνύουν ότι είχαν επαφή με το κορίτσι, τότε θα καταστούν και αυτοί κατηγορούμενοι.

Πότε ξεκίνησε η φρίκη

"Ήταν πολύ παλιά...", ανέφερε χαρακτηριστικά στην κατάθεση της η 12χρονη, όταν οι αστυνομικοί της έδειξαν το πρόσωπο ενός 39χρονου "πελάτη" του Ηλία Μίχου.
Οι περιγραφές του κοριτσιού για τη συνάντηση που είχε με το συγκεκριμένο άνδρα, μαρτυρούν ότι ενδεχομένως να τοποθετείται χρονικά, μεταξύ Δεκεμβρίου του 2021 και Ιανουαρίου του 2022. Οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση εκτιμούν, με βάση την παραπάνω αναφορά, ότι ο Γολγοθάς της 12χρονης εκκινεί πολύ πριν τον περασμένο Απρίλιο, όταν σύμφωνα με την ανήλικη ξεκίνησαν τα "ραντεβού" με τους βιαστές.

Υπό αυτό το πρίσμα, αναμένεται σταδιακά να ανοίξει η ακτίνα των ερευνών της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων και της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, έτσι ώστε να αναζητηθούν στοιχεία που αφορούν επαφές που τοποθετούνται χρονικά πριν το 2022.