Σε προχωρημένο στάδιο βρίσκονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. στο πλαίσιο της προσπάθειας εξακρίβωσης των στοιχείων όλων εκείνων που βίασαν τη 12χρονη στον Κολωνό. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως αφενός στο κινητό της νεαρής έχουν βρεθεί 20 τηλεφωνικοί αριθμοί που αντιστοιχούν σε 16 διαφορετικά άτομα, αφετέρου οι Αρχές έχουν φτάσει με επιτυχία στην ταυτοποίηση αρκετών εξ αυτών.

Χθες, συγκεκριμένες πηγές μιλούσαν για ταυτοποίηση τουλάχιστον 12 ατόμων, ωστόσο τα στοιχεία επαρκούν μόνο για την έκδοση 5 ενταλμάτων σύλληψης σε πρώτη φάση (ήδη έχουν συλληφθεί τέσσερις, ο Ηλίας Μίχος, ο Γιάννης Σοφιανίδης, ένας 33χρονος και ένας 36χρονος), ενώ αναμένονται και τα υπόλοιπα επτά εντάλματα. Συγκεκριμένες πηγές υποστηρίζουν πως οι 12 άνδρες που έχουν ταυτοποιηθεί είναι όλοι άνθρωποι υπεράνω υποψίας, οικογενειάρχες και σε γενικές γραμμές πολίτες που «κοιτούν τη δουλειά τους». Όλα αυτά βεβαίως είναι ρευστά, καθώς τρέχει η έρευνα των στελεχών των ειδικών εγκληματολογικών εργαστηρίων. Θυμίζουμε πως ελέγχονται ηλεκτρονικοί υπολογιστές, κινητά αλλά και συσκευές αποθήκευσης πληροφοριακών στοιχείων.

Σημειώνουμε επίσης ότι οι 20 τηλεφωνικοί αριθμοί που έχουν έρθει σε επαφή με το 12χρονο κορίτσι βρέθηκαν στην εφαρμογή viber και μάλιστα «κάτω» από κωδικό. Ταυτόχρονα, υπάρχουν και οι συσκευές του 53χρονου, Ηλία Μίχου, οι οποίες σαφώς και έχουν τεθεί κάτω από το μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ. Οι τηλεφωνικές επαφές που έχουν γίνει κατά το επίμαχο διάστημα Απριλίου-Αυγούστου είναι πολυάριθμες και θα περάσει μεγάλο χρονικό διάστημα προκειμένου να ξεκαθαριστεί ποιες από αυτές τις κλήσεις συνδέονται με την υπόθεση και ποιες όχι. Βεβαίως, αρκετοί αριθμοί από το σύνολο των επαφών στα δύο κινητά οδηγούν στα λεγόμενα «πακιστανικά» τηλέφωνα. Να εξηγήσουμε πως «πακιστανικές» χαρακτηρίζονται οι γραμμές οι οποίες δεν είναι καταχωρημένες με νόμιμη ταυτότητα. Όσοι γνωρίζουν, πάντως, ισχυρίζονται πως καμία συσκευή δεν μπορεί να μείνει κρυφή. Υπάρχουν τρόποι ώστε να εξακριβωθεί η ταυτότητα του χρήστη.  

Ο «Μιχάλης» και οι άλλοι ύποπτοι

Εκτός από αυτούς που μπήκαν στη διαδικασία να βιάσουν το κορίτσι, οι αστυνομικές Αρχές αναζητούν και ανθρώπους που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο συνέδραμαν στο έργο του Ηλία Μίχου, στο πλαίσιο της εκπόρνευσης της 12χρονης. Πρόκειται για το διαβόητο «Μιχάλη», ένα όνομα που προέκυψε από τις τρεις συνολικά καταθέσεις της μικρής μαθήτριας.

Ο συγκεκριμένος άνδρας φαίνεται πως εκτελούσε χρέη οδηγού του κοριτσιού προκειμένου να τη μεταφέρει προς και από το σημείο των ραντεβού. Όπως προκύπτει από αστυνομικές πηγές, ο «Μιχάλης» ενδεχομένως να αποτελεί άνθρωπο εμπιστοσύνης του Ηλία Μίχου ή αχυράνθρωπο που θα έβγαινε μπροστά σε περίπτωση εντοπισμού του κοριτσιού σε ένα από τα παράνομα ραντεβού. Λέγεται πως αποτελεί πρόσωπο το οποίο κινείται στη γειτονιά τόσο του 53χρονου όσο και της 12χρονης, ωστόσο τονίζεται πως δεν έχουν ταυτοποιηθεί τα ακριβή στοιχεία του και το πώς συνδέεται με τον Μίχο.

Με δυσκολία και με το… σταγονόμετρο προκύπτουν σιγά σιγά τα πρώτα στοιχεία από τη δικογραφία, σχετικά με την ταυτότητα των ανθρώπων που βίασαν τη 12χρονη. Πληροφορίες αναφέρουν πως το κορίτσι έχει ονοματίσει αρκετά άτομα, εκ των οποίων μόλις τα στοιχεία τριών έχουν έρθει στην επιφάνεια. Κατά τη διάρκεια των καταθέσεων, το κορίτσι περιέγραψε έναν «Ανδρέα», ο οποίος κατά το ραντεβού τους εμφανίστηκε με ένα μεγάλο τζιπ και ισχυρίστηκε πως είναι ηλεκτρολόγος. Επίσης, η 12χρονη αναφέρθηκε σε έναν «Αλέξανδρο», ο οποίος είχε ένα μαύρο συμβατικό αυτοκίνητο και είναι παντρεμένος. Παράλληλα, στο τραπέζι έπεσε και το όνομα ενός «Πάνου», ο οποίος φέρεται να είναι γιατρός.

Οι ύποπτοι αυτοί αναγνωρίστηκαν μετά από επίδειξη φωτογραφιών από τους αστυνομικούς στο κορίτσι, κατά τη διάρκεια των τριών καταθέσεων. Ως επιπρόσθετα στοιχεία κυκλοφορούν περιγραφές σωματότυπων, χωρίς όμως να δίνεται η αντιστοίχηση με βάση τα προηγούμενα στοιχεία. Και οι τρεις φέρονται να είναι άνω των 30 ετών και κάτω από τα 35. Ο ένας φέρεται να έχει μακριά μαλλιά, ο δεύτερος είναι γυμνασμένος και σωματώδης, ενώ ο τρίτος εύσωμος με λίγα μαλλιά και γυαλιά.

Οι 300 επαφές που είχε η 12χρονη στο κινητό της

Βεβαίως, απέχουμε πολύ ακόμη από την πλήρη εξιχνίαση της υπόθεσης. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε άλλωστε πως πριν από δύο εικοσιτετράωρα είχαν προκύψει πληροφορίες που μιλούσαν για 300 τηλεφωνικές επαφές ενηλίκων που βρίσκονταν στο κινητό τηλέφωνο της 12χρονης. Και όπως είναι φυσικό, όλους αυτούς τους έχει λούσει κρύος ιδρώτας. Οι Αρχές καλούνται να εξετάσουν μία προς μία τις επαφές στην προσπάθεια να ξεκαθαρίσουν ποιοι έχουν παρενοχλήσει ή ακόμη και βιάσει το κορίτσι και ποιοι όχι.

Από 40 έως 55 εκτιμάται πως είναι ο αριθμός των «πελατών» του Ηλία Μίχου, στους οποίους εκείνος «πάσαρε» το μικρό κορίτσι προκειμένου να το βιάσουν. Η Αστυνομία φαίνεται, με βάση τα στοιχεία που έχει στην κατοχή της, ότι βλέπει πως τόσοι είναι οι άνθρωποι που είτε έφτασαν να βιάσουν το παιδί είτε πήγαν στο ραντεβού και στο τέλος μετάνιωσαν, είτε είχαν πάρει… σειρά, είχαν κλείσει το ραντεβού, ωστόσο αυτό δεν είχε ακόμη πραγματοποιηθεί.

Στις Φυλακές Γρεβενών ο Μίχος, στην Τρίπολη ο Σοφιανίδης

Στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ προβλέπεται να κρατηθούν μέχρι την Κυριακή ο Ηλίας Μίχος και ο Γιάννης Σοφιανίδης. Οι δρόμοι των δύο βασικών κατηγορουμένων θα χωρίσουν εκείνη την ημέρα, οπότε και αναμένεται να μεταχθούν στις φυλακές Γρεβενών και Τρίπολης, αντιστοίχως. Οι δύο κατηγορούμενοι κατά τις απολογίες τους φέρονται να τήρησαν το δικαίωμα της σιωπής για τις βαρύτατες κατηγορίες που αντιμετωπίζουν, αρνούμενοι το βιασμό του παιδιού καθώς δεν δίστασαν να ισχυριστούν πως είχαν συναινετικές σεξουαλικές σχέσεις μαζί του.

Μάλιστα ο δεύτερος κατηγορούμενος, ο 42χρονος Σοφιανίδης, φέρεται να υποστήριξε ότι πλήρωνε το κορίτσι όσες φορές συνευρέθηκε μαζί του, δίνοντας τα χρήματα στην ίδια και όχι στον 53χρονο συγκατηγορούμενό του.

Αρνείται τα πάντα η μητέρα της 12χρονης

Η 37χρονη μητέρα της 12χρονης, σύμφωνα με τη δικηγόρο της Ασπασία Ταραχοπούλου, αρνείται κάθε κατηγορία και βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση.

«Η μητέρα αρνείται κάθε κατηγορία. Από τη δικογραφία που έχουμε δει μέχρι τώρα, τα στοιχεία που προκύπτουν εις βάρος της δεν είναι σημαντικά. Κανένας από τους δύο κατηγορούμενους δεν λέει για την εμπλοκή της μητέρας», είπε η δικηγόρος, ενώ πρόσθεσε πως όσα είπε ο 53χρονος κατηγορούμενος αποδεικνύουν πως η μητέρα δεν γνώριζε». Είπε ακόμα πως στον τραπεζικό λογαριασμό της Χ.Β. δεν βρέθηκαν εμβάσματα από τον Ηλία Μίχο, ενώ δεν έχει ταυτοποιηθεί ακόμα ο αποστολέας δύο μικροεμβασμάτων.

Η κ. Ταραχοπούλου διέψευσε χθες την πληροφορία που μεταδόθηκε, σύμφωνα με την οποία η εντολέας της είχε αποκτήσει 5 παιδιά από τον σύζυγό της και άλλα 3 από έναν σύντροφο πακιστανικής καταγωγής. Όπως είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1, και τα 8 παιδιά είναι του συζύγου της.

Προβληματισμό επίσης προκαλεί ότι η 12χρονη κυκλοφορούσε με ακριβό κινητό. «Το κινητό έχει πει το παιδί ότι του το πήρε ο 53χρονος. Η μαμά της τη ρώτησε πού το βρήκε και της είπε ότι ήταν το παλιό του κατηγορούμενου και το έδωσε της μικρής» ανέφερε η Ασπασία Ταραχοπούλου, ενώ τόνισε πως τα παιδιά της οικογένειας βρίσκονται στο πλευρό της μητέρας τους.

Υπενθυμίζεται ότι η εμπλοκή της 37χρονης προέκυψε μετά την αποκάλυψη ιδιοκτήτριας οίκου ανοχής ότι η μητέρα η ίδια πήγαινε το παιδί εκεί και το ετοίμαζε (το έβαφε κ.λπ.) για τα λεγόμενα «εξωτερικά» ραντεβού, ενώ περίοικοι αποκάλυψαν ότι έβλεπαν πριν από ένα χρόνο τη Χ.Β. να πηγαίνει στον οίκο ανοχής μαζί με τη 12χρονη, η οποία στις μέχρι στιγμής καταθέσεις της φέρεται να στηρίζει τη μητέρα της.

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Ontime