Στο… επίκεντρο βρίσκεται και πάλι η Κύθνος για τη διάσημη θαλαμηγό «007 James Bond», που παραμένει ημιβυθισμένη από τις αρχές του περασμένου Σεπτέμβρη.

Οι μέρες περνούν και η θαλαμηγός «007 James Bond» παραμένει στο ίδιο σημείο...

Υπενθυμίζεται πως το υπερπολυτελές σκάφος είχε ναυτικό ατύχημα στις αρχές του περασμένου Σεπτέμβρη, με τους πέντε επιβαίνοντες να προλαβαίνουν και να την εγκαταλείπουν έγκαιρα χωρίς να κινδυνέψουν. Το γιοτ παραμένει σε μια από τις διασημότερες παραλίες του νησιού, με τους κατοίκους να αναρωτιούνται πότε θα απομακρυνθεί.

Σαράντα σχεδόν ημέρες και το yacht «007 James Bond» που εκμεταλλεύεται Ελβετός επιχειρηματίας βρίσκεται ακόμα στο ίδιο σημείο, στην γραφική παραλία Κολώνα της Κύθνου. Από την πρώτη στιγμή, στις αρχές του Σεπτεμβρίου που το σκάφος προσάραξε, ξεκίνησαν διαδικασίες για την απομάκρυνσή του. Για το λόγο αυτό, έφτασε στην Κύθνο εταιρεία που δραστηριοποιείται στις ανελκύσεις και εξετάζει τον τρόπο με τον οποίον θα ρυμουλκήσει το υπερπολυτελές σκάφος.

Ωστόσο, η θαλαμηγός, όπως φαίνεται και στο παρακάτω βίντεο βρίσκεται ακόμα στην ίδια θέση. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κυβερνήτης επικαλέστηκε κακή λειτουργία των οργάνων, του GPS, με αποτέλεσμα η θαλαμηγός να πέσει στα βράχια.

Για να μην βυθιστεί το σκάφος, ο κυβερνήτης το έβγαλε στην παραλία της Κολόνας, μιας από τις διασημότερες  στην Κύθνο. «Δεν υπάρχει κάποια περιβαλλοντική επίπτωση. Ήδη ένα μεγάλο σκάφος έχει αναλάβει την άντληση των καυσίμων και στη συνέχεια την απομάκρυνση από την παραλία. Ενεργήσαμε άμεσα, τοποθετώντας τον πλωτό φράκτη, ώστε να μην υπάρξει μόλυνση», είπε στην ΕΡΤ ο κ. Γαρδέρης, λίγες μέρες μετά το συμβάν εκτιμώντας ότι έως τα μέσα Σεπτέμβρη θα έχει ολοκληρωθεί η επιχείρηση.

To 007 ακόμα εκεί, ξαπλωμένο στην #Κύθνο 📹 Nikolaos Antonopoulos

Δημοσιεύτηκε από Boating In Greece στις Τρίτη, 11 Οκτωβρίου 2022