«Παγωμένη» παρακολουθεί η Ελλάδα τις εξελίξεις στην υπόθεση του βιασμού και της εκπόρνευσης του 12χρονου παιδιού από τον Κολωνό.

Σε ρεπορτάζ της Αναστασίας Σταματοπούλου στο Newsit.gr, παρουσιάζονται τα μηνύματα που αντάλλασσε η μητέρα της 12χρονης με την πρώην σύζυγο του Ηλία Μίχου.

 Οι συνομιλίες που αποκαλύπτει το newsit.gr προκαλούν πολλά ερωτήματα για τη φρικιαστική υπόθεση στον Κολωνό. Στις 2 Σεπτεμβρίου, η θεία του κοριτσιού στη Λευκάδα, ανακάλυψε τις ανατριχιαστικές συνομιλίες που είχε, μια ημέρα νωρίτερα, η ανιψιά της με τον Ηλία Μίχο στο messenger.

Αμέσως, ειδοποίησε τη μητέρα της ανήλικης η οποία, με τη σειρά της, στις 3 Σεπτεμβρίου επικοινωνεί με την εν διαστάσει, τότε, σύζυγο του Ηλία Μίχου, καθώς το ζευγάρι πήρε επίσημα διαζύγιο στις 4 Οκτωβρίου.

 Η 37χρονη μητέρα, που προφυλακίστηκε για διακεκριμένη μαστροπεία, στέλνει στις 10:15 το πρωί εκείνης της ημέρας το εξής μήνυμα στο messenger της πρώην συζύγου του 53χρονου: «Κυρία Ε… σας παρακαλώ πολύ πρέπει να επικοινωνήσουμε, έχω χάσει τη γη κάτω από τα πόδια».

Την ίδια στιγμή, διαβιβάζει στη γυναίκα του κατηγορούμενου παιδοβιαστή και μαστροπού δύο φωτογραφίες με τα μηνύματα που είχε στείλει 53χρονος στην ανήλικη και αποδείκνυαν την φρίκη που θα αποκαλύπτονταν τις επόμενες ημέρες. Στην πρώτη από αυτές αποτυπώνεται ο παρακάτω διάλογος. 

 Μίχος: Θέλω να κάνουμε έρωτα. Εσύ;

 Μίχος: Σου στέλνω βίντεο και δεν έρχεται. Μού λείπεις.

 Στη δεύτερη φωτογραφία, που περιέχονταν το επόμενο αποδεικτικό μήνυμα, ο 53χρονος έγραφε στην 12χρονη που εκείνες τις ημέρες βρίσκονταν στη Λευκάδα: «Θέλεις να κάνουμε σεξ; Έχεις κάνει κάτι; Αλήθεια πες μου». Και η θεία όμως της ανήλικης στέλνει μήνυμα στη γυναίκα του 53χρονου λέγοντας της ότι: «Κυρία Λ…. ο αλήτης που είστε μαζί είναι παιδεραστής».


 Η μητέρα του κοριτσιού, λίγες ώρες αργότερα, κι αντί να έχει εμφανιστεί ήδη στο αστυνομικό τμήμα για να καταγγείλει το περιστατικό, επανέρχεται με νέο μήνυμα στο messenger της εν διαστάσει συζύγου του 53χρονου. «Εγώ με όλα αυτά τα στοιχεία που έχω στα χέρια μου πάω στο τμήμα για καταγγελία σεξουαλικής παρενόχλησης ανηλίκου», έγραψε η 37χρονη.


 Οι δύο γυναίκες μιλούν στο τηλέφωνο περίπου μια ώρα αργότερα. Στις 15:07 της 3ης Σεπτεμβρίου η 37χρονη επανέρχεται με το παρακάτω μήνυμα. «Και εγώ δεν θέλω να φτάσουμε στο άλλο άκρο, να καταστραφούν δύο οικογένειες, όπως είπες, αλλά με πιέζει η θεία του παιδιού ότι αν δεν το κάνω από εδώ εγώ, θα το κάνει αυτή από Λευκάδα και δεν μπορώ να την ηρεμήσω. Πήγα τα παιδιά λίγες μέρες να περάσουν καλά και κοίτα τι έχει γίνει, δεν ξέρω ποιον να συγκρατήσω, γιατί δεν είμαι καλά και εγώ με όλα αυτά. Κι εγώ να μην κάνω κάτι, είναι αποφασισμένη εκείνη και αν δεν κάνω κάτι εγώ, να το αναφέρω στην αστυνομία, θα πάει μόνη της και θα έρθουν από εδώ να με καλέσουν, καταλαβαίνεις τι γίνεται. Είναι ανήλικο παιδί πως θα το αφήσω έτσι όλο αυτό να μην καταστραφεί το τέρας; Θα τον λυπηθώ; Αυτά μου λένε, γιατί το αφήνεις έτσι, μου λένε, με παίρνουν από Λευκάδα τηλέφωνο συνέχεια, τι να πω».





 Στις 22:00 το βράδυ της ίδιας ημέρας κι ενώ έχουν προηγηθεί όλες οι συνομιλίες, η μητέρα της 12χρονης πηγαίνει τελικά στο αστυνομικό τμήμα και προχωρά στην καταγγελία.

 Παρότι κάποιος θα πίστευε με βάση τα παραπάνω γεγονότα, ότι η 37χρονη δεν θα ήθελε να έχει σχέσεις με την οικογένεια του 53χρονου, στις 6 Σεπτεμβρίου κι ενώ βρίσκονταν σε εξέλιξη οι έρευνες συνομιλεί και πάλι με την εν διαστάσει σύζυγο του 53χρονου.

 Στο messenger ακολουθεί ο παρακάτω διάλογος: 

 37χρονη: Καλησπέρα

 Σύζυγος Μίχου: Καλησπέρα

 37χρονη: Θέλω 100 ευρώ να πάω το παιδί με ταξί σε γιατρό και να πληρώσω το γιατρό. Περιμένω την απάντησή σου για σήμερα.


 Η πρώην σύζυγος του Μίχου, από ό,τι φαίνεται, δίνει τα χρήματα, ενώ στις 8 Σεπτεμβρίου η 37χρονη ζητάει και πάλι χρήματα, ενώ ταυτόχρονα την ενημερώνει ότι δεν έχει προχωρήσει την υπόθεση. «Καλησπέρα. Τι κάνεις; Θα χρειαστώ 100 ευρώ σήμερα. Όπως βλέπεις δεν έχω προχωρήσει με την υπόθεση, τίποτα, το έχω παγώσει. Τουλάχιστον να με βοηθάς κι εσύ όμως όταν στο ζητάω και τώρα έχω πολύ καιρό να σου ζητήσω. Δέκα η ώρα στο σημείο που με περιμένεις, απάντησέ μου εδώ ναι ή όχι γιατί δεν έχω ίντερνετ».

 Η σύζυγος του Ηλία Μίχου δεν απάντησε ούτε στο μήνυμα, ούτε και σε τηλεφωνική κλήση της 37χρονης για να λάβει λίγη ώρα κι άλλο μήνυμα. «Θα είσαι στις δέκα η ώρα εκεί που συναντιόμαστε ναι ή όχι;».

 Η μητέρα της 12χρονης έστειλε και την επόμενη ημέρα μηνύματα στη γυναίκα του 53χρονου. «Καλημέρα δεν μου απάντησες χθες. Τι κάνεις, καλησπέρα. Σε έπαιρνα και χθες τηλέφωνο, δεν το σήκωνες, ούτε μου απάντησες».