Μέχρι και 400 ευρώ ζητούν αετονύχηδες στην Κρήτη προκειμένου να ανασύρουν τα αυτοκίνητα των Κρητικών που βυθίστηκαν στη θάλασσα κατά τη διάρκεια της πρόσφατης φονικής θεομηνίας που έπληξε την Κρήτη, το προηγούμενο Σαββατοκύριακο.

Τα οχήματα αυτά υπολογίζονται μέχρι στιγμής ότι είναι πάνω από 30 και βρίσκονται στη θαλάσσια περιοχή της Αγίας Πελαγίας, αλλά και σε Λυγαριά και Παλιόκαστρο στον Δήμο Μαλεβιζίου. Προσπαθώντας να εκμεταλλευτούν το χάος που επικρατεί στην περιοχή τα τελευταία 24ωρα, διάφοροι επιτήδειοι προσέγγισαν απελπισμένους ιδιώτες ζητώντας τους 300-400 ευρώ για να τραβήξουν τα αυτοκίνητά τους στη στεριά.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο cretalive.gr ο αντιδήμαρχος αρμόδιος για θέματα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Μαλεβιζίου, Γιώργος Πετούσης, με πρωτοβουλία του δήμου θα γίνει μαζική εξαγωγή των οχημάτων από το βυθό της θάλασσας. Για το λόγο αυτό, κάλεσε όσους δημότες έχουν χάσει την περιουσία τους, να σπεύσουν να το δηλώσουν.

«Ο δήμος καλεί όποιον επιθυμεί, εντελώς δωρεάν, να έρθει και να το δηλώσει και θα το κάνουμε εμείς για όλους», τόνισε, καθώς υπάρχει συνεννόηση με δύο επιχειρηματίες της περιοχής, που θα σπεύσουν για να τα ανασύρουν.

Σημειώνεται πως στην περιοχή παραμένει κλιμάκιο του υπουργείου Υποδομών και προχωρεί σε ελέγχους, ενώ ήδη έχει ολοκληρωθεί η αυτοψία στο 70% των περιπτώσεων. Όπως
σημείωσε ο αντιδήμαρχος, σήμερα ο έλεγχος αναμένεται να ολοκληρωθεί, καθώς «πολλοί δεν είχαν καταφέρει να μπουν στα σπίτια τους μετά την καταστροφή και τώρα που μπήκαν είδαν τις ζημιές. Κάθε μέρα έχουμε κι άλλους δημότες», πρόσθεσε ο κ. Πετούσης.

* Στο μεταξύ, παρατείνεται για έξι μήνες η κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας σε δήμους της Κρήτης. Σύμφωνα με απόφαση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, το μέτρο θα ισχύει στη Δημοτική Ενότητα Νέας Αλικαρνασσού και στη 2η Κοινότητα της Δημοτικής Ενότητας Ηρακλείου έως τις 20 Απριλίου 2023

*Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα ΟΝ ΤΙΜΕ στις 19/10