Σε βάρος έξι ατόμων, για επτά διαφορετικές περιπτώσεις διαρρήξεων στην ανατολική Θεσσαλονίκη, σχημάτισαν δικογραφίες οι αστυνομικοί του Τ.Α. Χαριλάου-Αναλήψεως.

Σύμφωνα με τις αρχές, οι έξι κατηγορούμενοι έμπαιναν στα σπίτια και τα διαμερίσματα, είτε έπειτα από διάρρηξη, είτε από ανασφάλιστες μπαλκονόπορτες.

Πρόκειται για τέσσερις αλλοδαπούς ηλικίας 28, 28, 30 και 33 ετών και δύο ημεδαπούς ηλικίας 37 και 20 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν σχετικές δικογραφίες. Να σημειωθεί ότι η συνολική λεία (χρυσαφικά, αντικείμενα και χρηματικά ποσά) ανέρχεται περίπου στις 10.000 ευρώ.

Οι διαρρήξεις

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα:
  • Τον Αύγουστο του 2020, ένας εκ των 28χρονων μαζί με συνεργό, εισήλθαν σε διαμέρισμα και αφαίρεσαν διάφορα αντικείμενα.
  • Τον Απρίλιο και το Μάιο του 2022, ο 37χρονος μαζί με συνεργούς, εισήλθαν σε οικία και αφαίρεσαν κινητό τηλέφωνο και άλλα αντικείμενα ενώ αποπειράθηκαν να εισέλθουν σε ένα ακόμη διαμέρισμα.
  • Τον Ιούλιο του 2022, ο 30χρονος μαζί με έναν εκ των 28χρονων, εισήλθαν σε δύο (2) διαμερίσματα και αφαίρεσαν διάφορα αντικείμενα.
  • Τον Ιούλιο το 2022, ο 33χρονος εισήλθε σε οικία και αφαίρεσε ένα φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή.
  • Τον Ιούλιο του 2022, ο 20χρονος εισήλθε σε διαμέρισμα και αφαίρεσε χρηματικό ποσό και χρυσαφικά.