Εξακολουθεί να υμνεί την Ελλάδα η βρετανική εφημερίδα Guardian. Μετά το ελληνικό καλοκαίρι και τα νησιά Ρόδο και Σκόπελο που φιλοξένησε στις σελίδες της, το νέο αφιέρωμά της  τις πιο όμορφες παραθαλάσσιες πόλεις της Ευρώπης περιλαμβάνει και μία ελληνική, την πόλη του Βόλου.

 Όπως αναφέρει το marieclaire.gr, εμείς την αγαπάμε για τις πανέμορφες παραλίες της, το πεντανόστιμο φαγητό της, αλλά και το ξακουστό της τσίπουρο. Ας δούμε γιατί την επέλεξαν οι συντάκτες του Guardian και ποιες άλλες πόλεις αναφέρουν στο αφιέρωμά τους.

 Ως μια ζωντανή πανεπιστημιούπολη με φανταστικό φαγητό, ιστορία και μοντέρνο πολιτισμό περιγράφεται στο ρεπορτάζ ο Βόλος, ενώ έντονη σημασία δίνεται στο γεγονός ότι παρέχει εύκολη πρόσβαση στα νησιά των Σποράδων, αλλά και τις μαγευτικές παραλίες του Πηλίου.

 Φυσικά, δεν λείπει η αναφορά στο «υπέροχο Αρχαιολογικό μουσείο με τα εκθέματα από την παλαιολιθική και την νεολιθική εποχή», το μουσείο της πόλης του Βόλου, που μας μεταφέρει στο πώς ζούσαν οι κάτοικοι της πόλης στις αρχές του περασμένου αιώνα, αλλά και το παλιό Εργοστάσιο Πλινθοκεραμοποιίας Ν. & Σ. Τσαλαπάτα, ένα μνημείο της βιομηχανικής κληρονομιάς της πόλης, το οποίο έχει μετατραπεί σε χώρο πολιτισμού και ψυχαγωγίας. Ο σιδηροδρομικός σταθμός της πόλης χαρακτηρίζεται ως ο πιο όμορφος στην Ελλάδα και δεν λείπει από το ρεπορτάζ.

 Μια βόλτα στη συνοικία των Παλαιών προτείνεται, καθώς και η εξερεύνηση της πόλης με ποδήλατο. «Χωρίς πολλές ανηφόρες ο Βόλος ενδείκνυται για το ποδήλατο. Ακολουθήστε τους ντόπιους στις βόλτες τους στην παραλιακή ή ανακαλύψτε μερικές από τις πιο όμορφες κοντινές παραλίες, ξεκινώνντας από από τα Καλά Νερά, την Άφησσο και το Λεφόκαστρο μέχρι τη Μηλίνα και το Τρίκερι στο νότιο άκρο του Πηλίου».

 Από το αφιέρωμα δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα φημισμένα τσιπουράδικα του Βόλου, τονίζοντας πως εκεί δεν παραγγέλνεις φαγητό – οι μεζέδες έρχονται μαζί με το τσίπουρο. «Κάθε καραφάκι έρχεται με το συνοδευτικό του και όσο περισσότερα τα καραφάκια τόσο πιο γενναιόδωρες οι μερίδες», γράφει για την ακρίβεια. Μάλιστα, προτείνει τα φρέσκα θαλασσινά του Δεμίρη ή την ταβέρνα Φιλαράκι. Για πρωινό συστήνει τον Παλιό Φούρνο στην οδό Κροκίου, ενώ για παγωτό το Μινέρβα που μένει ανοιχτό όλο το 24ωρο.